ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Απόψεις

Καναδός ΥΠΕΞ: «Η ελληνική εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα»

Καναδός ΥΠΕΞ: «Η ελληνική εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα»

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά κ. François-Philippe Champagne συναντήθηκε σήμερα  τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και μίλησε για την δύναμη που έχει η ελληνική εκκλησία

Ο υπουργός τόνισε πως η επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του σημειώνοντας πως «η Εκκλησία της Ελλάδος παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα» και ανέφερε ότι στον Καναδά ζει ένας πολύ σημαντικός αριθμός Ελλήνων. Χαρακτήρισε, επίσης, την προσφορά της Εκκλησίας πολύ σημαντική και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να βρουν θέματα, ώστε να στηρίξουν από κοινού τον λαό και κυρίως τη νεολαία.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την συνάντηση αυτή υπογραμμίζοντας πως «για όλους εμάς ο Καναδάς είναι μια ιστορία. Είναι μια χώρα που αγκαλιάζει ένα πλήθος Ελλήνων από τα παλιά χρόνια» και έκανε λόγο για την φιλία του με τον Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο και με τον Έλληνα πρέσβη.

Μιλώντας για την προσφορά της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνεισφορά της κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας επισημαίνοντας πως προσέφερε την περιουσία της για την ενίσχυση του αγώνα. «Αυτό άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι η αποστολή της Εκκλησίας» τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ο υπουργός προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο στον Καναδά και του ζήτησε ένα μήνυμα για τους Ορθόδοξους της χώρας. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα που ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται μπροστά της. Γνώρισε πολέμους, φτώχεια, εμφύλιους, αρρώστιες και περιπέτειες κι όμως στέκεται όρθια. Εκκλησία και Πολιτεία, άλλωστε, συνεργάζονται, ώστε να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Maria Zakharova: «Το «διαβολικό σχέδιο» των ΗΠΑ στην Ουκρανία»

Newsroom

Μεγάλο παιχνίδι έχει ανοίξει στην Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα χωρίς ρόλο

Newsroom

Έρχεται το «Ψηφιακό Ευρώ» Τέρμα τα Μετρητά!

Newsroom