Κοινοποιείστε το άρθρο

Κανονικά θα εργασθούν οι υγειονομικοί που δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου 

Κανονικά θα μπορούν να  εργασθούν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία που δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου από την 1η Φεβρουαρίου.

Παρότι από την 7η Φεβρουαρίου θα λήγει για όλους τους πολίτες το πιστοποιητικό εμβολιασμού εάν δεν κάνουν την 3η δόση του εμβολίου, για τους υγειονομικούς δεν θα έχει επίπτωση στην εργασία τους αφού σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα μπουν σε αναστολή.

Και αυτό διότι σύμφωνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να μην τους θέσει σε αναστολή εργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την 1η Φεβρουαρίου εάν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Η απόφαση να μην μπουν σε αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί που δεν έκαναν αναμνηστική δόση, ελήφθη από την κυβέρνηση υπό το φόβο ότι θα αδειάσουν τα νοσοκομεία. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση.

Ωστόσο με βάση τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι πιθανό να υποχρεωθούν οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

 

Στην περίπτωση πάντως που η κυβέρνηση θα έβγαζε σε αναστολή τους κοντά 10.000 υγειονομικούς, τα νοσοκομεία θα άδειαζαν στην κυριολεξία. Άλλωστε ήδη σε αναστολή συνεχίζουν να είναι 4727 υγειονομικοί όλης της χώρας που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, ένα μέτρο που ισχύει έως τις 31 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να πιέσει όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί αφήνει να εννοηθεί ότι οι 4727 υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από το ΕΣΥ μετά το τέλος Μαρτίου.

Να υπενθυμιστεί ότι και οι υγειονομικοί – όπως και ο υπόλοιπος γενικός πληθυσμός – που δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, θα χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου και θα υποστούν τους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο