Κοινοποιείστε το άρθρο

Καπραβέλος για την πανδημία: Το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι

Με τα μέτρα να παραμένουν το Πάσχα, αλλά με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της ισχύος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – ακόμα και προσωρινής κατάργησης για τους θερινούς μήνες–, οι ειδικοί τονίζουν ότι στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά έχει αφήσει πίσω της την πανδημία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος είπε πως το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εμβόλια και στην τέταρτη δόση για να αυξήσουμε την ανοσία. Δυστυχώς και εκεί υπάρχει μια φθίνουσα πορεία της προστασίας των εμβολίων, γι’ αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα, αφού το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή με δύο δόσεις, λίγοι έκαναν την τρίτη δόση», υποστήριξε.

Τόνισε δε ότι στην Ελλάδα έχουμε… συνθηκολογήσει με τον ιό και έχουμε συνηθίσει αυτό τον ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων. «Φαίνεται να ελέγχεται η πίεση στο σύστημα Υγείας, όμως η ανησυχία όλων είναι ότι καταγράφονται νέα στελέχη. Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη», είπε.

Ο Νίκος Καπραβέλος εστίασε στο γεγονός ότι δεν έχει σπάσει η αλυσίδα της διασποράς, η οποία ξεκινάει από τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό σημείωσε πως χρειάζονται δραστικά και οριζόντια μέτρα. «Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί, αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο περιμένουμε εξελίξεις. Και αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που περιγράψαμε, ότι εμείς έχουμε κουραστεί, ποιες μάσκες και ποια εμβόλια, νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα σφοδρότατα κύματα», ανέφερε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι ο καιρός, όπως αποδείχθηκε και πέρσι με τη μετάλλαξη Δέλτα, δεν είναι η… λύση, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί το «μαγικό» εμβόλιο που με μία δόση μπορούν να τελειώσουν όλα.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο