ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΚινηματογράφοςΠολιτισμός

«Καραγκιόζης The Movie» έρχεται στους κινηματογράφους στις 8 Δεκεμβρίου

Η ταινία «Καραγκιόζης The Movie» έρχεται στους κινηματογράφους στις 8 Δεκεμβρίου από την Spentzos Film.

 

 

Το επίσημο τρέιλερ του «Καραγκιόζης The Movie» είναι εδώ και ταξιδεύει τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα από το θέατρο σκιών στη μεγάλη οθόνη.

 

Το «Καραγκιόζης The Movie» είναι η πρώτη, ελληνικής παραγωγής, μεγάλου μήκους ταινία animation με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη!

 

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ιστορία του «Καραγκιόζης Γραμματικός».

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός είναι ένα από τα παλαιότερα έργα στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών κι επιλέχθηκε για να αποτελέσει τον βασικό σκελετό πάνω στον οποίο χτίστηκε το σενάριο της ταινίας. Αποδεικνύεται έτσι η διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και η ιδιότητά του να ανανεώνεται συνεχώς μπαίνοντας σε καινούργιες φόρμες, να συντονίζεται με το πνεύμα της εποχής, να προκαλεί το ενδιαφέρον και να συγκινεί όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

 

 

Συντελεστές

Παραγωγή

White Fox S.A.
Anama LTD
Cosmote TV

Επιμέλεια

Άθως Δανέλλης

Σκηνοθεσία

Άκης Καρράς
Χρήστος Λειβαδίτης
Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Διάρκεια: 74′

 

 

Related posts

Υπόγειος θάλαμος με 130 αρχαία Ελληνικά αγάλματα: Γιατί μας τα κρύβουν; (βίντεο)

Αποκάλυψη τούρκου καθηγητή : Τι έχει θαφτεί κάτω από την Αγία Σοφία

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος 2023/24 (Βίντεο -φωτο)