Κοινοποιείστε το άρθρο

Μισό μήνα μετά το πέρασμα του «Ιανού» και ο ποταμός Πάμισος παραμένει ακαθάριστος από διαλυμένες γέφυρες και κορμούς δέντρων( Δείτε φώτο)

Το Greekaffair.news 20 μέρες μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, η οποία χτύπησε την Καρδίτσα, βρέθηκε στον ποταμό Πάμισο στην περιοχή Πευκόφυτου Μουζακίου και αποτύπωσε με το φωτογραφικό του φακό τη σημερινή κατάσταση. 

Σχεδόν μισό μήνα μετά το πέρασμα του «Ιανού» στον θεσσαλικό κάμπο και ο ποταμός  Πάμισος  παραμένει  ακαθάριστος, γεμάτος με κορμούς δέντρων, ογκόλιθους και κομμάτια από διαλυμένες γέφυρες!

Στο οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε χωριά αποκομμένα από τον Δήμο Μουζακίου λόγω των διαλυμένων ή κομμένων  δρόμων ή πεσμένων γεφυρών.

Οι αποκλειστικές  εικόνες που απαθανατίσαμε με τον φακό του greekaffair.news ,  και ακολουθούν παρακάτω, αποτυπώνουν τη σκληρή και ζοφερή πραγματικότητα.

Γέφυρα Πευκόφυτου – ποταμός Πάμισος
Γέφυρα Πευκόφυτου – ποταμός Πάμισος
Ποταμός Πάμισος – γεμάτος κορμούς δέντρων

Και τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά!

Αλήθεια τόσες ημέρες μετά Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος γιατί δεν επιστράτευσαν τα μηχανήματα του στρατού, την παλιά πρώην «ΜΟΜΑ» για να αποκαταστήσουν άμεσα τις γέφυρες ώστε ο κόσμος να μπορέσει να επανέλθει κατά το δυνατό στην κανονικότητα; και όχι δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αφού έχουμε το πρόσφατο παράδειγμα στον Έβρο και τη Μυτιλήνη όπου όλη η Ελλάδα είδε ότι αυτό είναι εφικτό. Αυτή είναι η απόδειξη ότι όταν το κράτος θέλει να λειτουργήσει και να κάνει πραγματικά έργα βρίσκει λύσεις και τρόπους. 

Αλήθεια γιατί η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν επιστράτευσαν τα μηχανήματα του στρατού και τις Πολιτικής Προστασίας για να καθαρίσουν τα ποτάμια από τους τεράστιους κορμούς δέντρων και από τα άλλα υλικά;

Αλήθεια η Κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τον Δήμο γιατί δεν χρησιμοποίησαν τα μηχανήματα τα δικά τους, του δημοσίου, του στρατού ή και ιδιωτών για να επισκευάσουν άμεσα κάποιους  δρόμους, έστω τις βασικές αρτηρίες, στα ορεινά χωριά της Καρδίτσας, εκεί όπου ακόμα και σήμερα αρκετοί κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι;

ποταμός Πάμισος
Γέφυρα Καραϊσκάκη – ποταμός Πάμισος

 

Γέφυρα Καραϊσκάκη – ποταμός Πάμισος
Γέφυρα Καραϊσκάκη – πάμισος Ποταμός

Ποταμός Πάμισος στο σημείο που πνίγηκε η άτυχη φαρμακοποιός και το μισογκρεμισμένο Κέντρο Υγείας Μουζακίου
Ποταμός Πάμισος – Τα νέα πέταλα – θεμέλια για τη γέφυρα στην περιοχή Πευκόφυτου
Ποταμός Πάμισος – Τα νέα πέταλα – θεμέλια για τη γέφυρα στην περιοχή Πευκόφυτου
Γέφυρα Καραϊσκάκη – Πάμισος Ποταμός

 

Υπεύθυνοι και αρμόδιοι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των Δήμων Μουζακίου και Καρδίτσας τι περιμένετε για να δώσετε εντολές να βγουν έξω τα κατάλληλά συνεργεία να  καθαρίσουν  τα ποτάμια, τα κανάλια, τα φρεάτια και τα χαντάκια; Μήπως  τον επόμενο «Ιανό»;  Ή μήπως να θρηνήσουμε και αλλά θύματα; και τότε πάλι δεν θα έχετε εσείς την ευθύνη αλλά η φύση, ο Θεός και άλλα απρόσμενα φαινόμενα;

 

Καιρός γαρ εγγύς….

 

 

 

Κ.Τ.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο