ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΠεριβάλλονΡοή Ειδήσεων

Καρδίτσα: Συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών

Καρδίτσα: Συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών

Να μην ανέβουν οι ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο Αργιθέας Καρδίτσας ήταν ο στόχος των διαδηλωτών που κινητοποιήθηκαν σήμερα με στόχο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή στις 11 το πρωί.

Ωστόσο, το λεωφορείο με τους διαδηλωτές εμποδίστηκε κι ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία, ενώ απειλήθηκαν επεισόδια και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι προσαγωγές και συλλήψεις.

Η σημερινή κινητοποίηση, ενταγμένη στον αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην οροσειρά των Αγράφων, έγινε με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Τροχαία από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου, όπου θα γίνεται προγραμματισμένη διέλευση 24 βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας, μέσω του οδικού δικτύου Λάρισας – Τρικάλων – Μουζακίου.

Η μεταφορά τμημάτων των ανεμογεννητριών έρχεται σαν συνέχεια των εργασιών υποδομής που πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από έναν χρόνο στον Τύμπανο, αλλά και της διάνοιξης των δρόμων στην περιοχή του Μουζακίου που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: ΕΡΤ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Δ.Κούβελας: «Τα εμβόλια δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα και έχουν πάντα παρενέργειες»

Γάλλοι επιστήμονες: Ραδιενεργή η σκόνη από την Αφρική σε Γαλλία και Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου

Newsroom

Ακραία προβοκάτσια Ακάρ – Μετέτρεψε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα

Newsroom