ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Καρλ Γιούνγκ: Τα 5 στοιχεία της ζωής και της ευτυχίας σου

Καρλ Γιούνγκ: Τα 5 στοιχεία της ζωής και της ευτυχίας σου

Αν υπάρχει ένα πράγμα που όλοι αναζητάμε στην ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την κουλτούρα ή την θρησκεία είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο μαγικό μυστικό. Αντιθέτως, η ευτυχία βρίσκεται στις μικρές, καθημερινές αποφάσεις που παίρνουμε.

 

Ο ψυχίατρος Καρλ Γιούνγκ είναι γνωστός για τις θεωρίες του σχετικά με την έννοια του «εαυτού», την κατανόηση του ασυνείδητου καθώς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των εσωστρεφών και εξωστρεφών ανθρώπων. Πολλές από αυτές τις θεωρίες ακόμα εφαρμόζονται, αλλά δεν είναι οι μοναδικές διδασκαλίες που έδωσε ο Γιούνγκ στον κόσμο. Του αποδίδονται επίσης, οι θεωρίες για μια υγιή και ολοκληρωτική ζωή.

 

 

Αυτά είναι τα 5 στοιχεία του Καρλ Γιούνγκ για τη ζωή και την ευτυχία

 

 

  1. Μάθε να εκτιμάς την ομορφιά γύρω σου

Η ιδέα της ευγνωμοσύνης και της φροντίδας αποκτά μεγάλη δημοτικότητα καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να γνωρίζουν τα οφέλη που ακολουθούν την αλλαγή της νοοτροπίας τους. Αυτή η αλλαγή περιλαμβάνει το να αφήσεις το παρελθόν (βρίσκεται πίσω σου και δεν μπορείς να το αλλάξεις) και το άγχος σου για το μέλλον (δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι ακόμα). Αντιθέτως, εστίασε στο εδώ και τώρα, στην ομορφιά που υπάρχει γύρω σου και στους λόγους που έχεις για να είσαι ευγνώμων κάθε στιγμή.

  1. Βρες μια δουλειά που να σε κάνει περήφανο

Πρόκειται να ξοδέψεις ένα σημαντικό μέρος της ζωής σου στην δουλειά, οπότε γιατί να μην κάνεις την συνειδητή επιλογή και να βρεις κάτι που θα σου φέρει χαρά και ευτυχία, κάτι που θα σε κάνει περήφανο/η; Μην συμβιβάζεσαι με το απλώς να δουλεύεις για έναν μισθό ή να κάνεις αυτό που περιμένει η κοινωνία. Θα βρεις την τέλεια δουλειά εκεί που συναντώνται τα ταλέντα σου και οι ανάγκες της κοινωνίας.

  1. Φρόντισε την ψυχική υγεία σου

Στην γρήγορη- με πολλές απαιτήσεις- κοινωνία, η ψυχική υγεία και η ευεξία μας είναι κάτι που συχνά ξεχνιούνται και παραμερίζονται. Η ψυχική σου κατάσταση κάθε στιγμή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα σου να ζεις μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Είναι το θεμέλιο των συναισθημάτων σου. Για παράδειγμα, αν παλεύεις με την κατάθλιψη ή το άγχος, πως μπορείς να περιμένεις την ευτυχία να εμφανιστεί; Αφιέρωσε καθημερινά χρόνο στο να φροντίζεις τον εαυτό σου, κάνοντας τον προτεραιότητα σου.

  1. Πίστεψε σε κάτι

Ο Καρλ Γιούνγκ πίστευε στην έννοια του Θεού, μια έννοια που κατεύθυνε σημαντικά την ζωή και τις καθημερινές του αποφάσεις. Ενώ ίσως να μην έχεις τις ίδιες απόψεις σχετικά με την οργανωμένη θρησκεία, για να βρεις την αληθινή ευτυχία χρειάζεται να πιστέψεις σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο Θεός ή κάτι άλλο ανώτερο ή απλώς η ιδέα του Σύμπαντος.

  1. Χτίσε δυνατές και ουσιώδεις σχέσεις

Είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να αναζητούμε την σύνδεση με άλλους και να δημιουργούμε σχέσεις. Ωστόσο, συχνά θεωρούμε αυτές τις σχέσεις δεδομένες. Οι άνθρωποι που επιτρέπεις να βρίσκονται στην ζωή σου έχουν την δύναμη να σε εξελίξουν ή να σε καταστρέψουν. Κάνε ένα βήμα πίσω και δες τον κοινωνικό σου κύκλο. Αν υπάρχουν σχέσεις που σε βαραίνουν ή σε επηρεάζουν αρνητικά, σταμάτα την επαφή μαζί τους. Δεν χρειάζεται να το υποστείς αυτό.

 

 

 

Μαγεία Τ.

Related posts

«Διαδικτυακές Προσεγγίσεις»: «Εστίαση & πανδημία: Η αβεβαιότητα και τα προβλήματα της επόμενης ημέρας»

Σκάνδαλο Predator: Το Μαξίμου και τον ανιψιό του Μητσοτάκη «στοχοποιεί» νέα έρευνα για τις παρακολουθήσεις

Newsroom

Έρχεται «θερμός» Σεπτέμβριος με τη γείτονα χώρα Τουρκία

Newsroom