ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

Γενική είναι η έκπληξη και η δυσάρεστη απορία του χριστεπώνυμου πλήθους που σας παρακολουθεί, για την ακατανόητη στάση σας σχετικά με το θέμα της επιστροφής του «φακέλου του μαθητή». Φοβούμαι ότι αστοχήσατε:

1. Στην ουσία του προβλήματος

2. Στη «στρατηγική» που πρέπει να ακολουθηθεί για να αντιμετωπίσουμε τους δόλιους υπονομευτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης
Φοβούμαι ότι η Πειραϊκή Εκκλησία δεν αντιλαμβάνεται το στρατηγικό σχέδιο των Χριστιανομάχων, αθεϊστών της σημερινής κυβέρνησης.

Ποιο είναι το σχέδιο; Με το «φάκελο του μαθητή» και την καθιέρωση της διεθνοποίησης των «θρησκειών» κατεδαφίζει τη Χριστιανική συνείδηση των μαθητών από ευαίσθητη ηλικία (Γ’Δημοτικού).

Με την καθιέρωση μέσω του αισχρού νομοσχεδίου περί «αλλαγής ταυτότητας φύλου» από τα 15 χρόνια επιτυγχάνεται η διάλυση του ιστού της ελληνικής οικογένειας. Και με τα δύο θα συντελεστεί η ΔΙΑΛΥΣΗ του ελληνικού Έθνους.

Δεν πέρασε όμως απαρατήρητο από όλους τους πολίτες το γεγονός, ότι δυστυχώς η Πειραϊκή Εκκλησία – την οποία πάντα στηρίζαμε στους αγώνες της – στην προκειμένη περίπτωση, δίνει την εντύπωση ότι έχασε τον προσανατολισμό της. Αναφέρομαι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του « φακέλου του μαθητή».

Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση να τίθενται παραλλήλως και άλλα θέματα, τα οποία μπορούν να συζητηθούν κάποια άλλη στιγμή. Η τακτική αυτή, στην ουσία εξασθενίζει και αποδυναμώνει το βασικό μας πρόβλημα. Δύο τινά μπορούμε να υποθέσουμε:

1. Ή η Πειραϊκή Εκκλησία ασυνείδητα επέλεξε λαθεμένη στρατηγική ή

2. Ενσυνείδητα υπονομεύει τη βασική μας διαμαρτυρία

Θα είναι απογοητευτικό και θλιβερό όμως εάν συμβαίνει το δεύτερο. Και δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Στα χέρια της Πειραϊκής Εκκλησίας είναι να αποσαφηνίσει τη θέση της. Η επίσημη Ιεραρχία δυστυχώς, όχι μόνο αποφεύγει να επικεντρώσει την αντίστασή της στο καίριο ζήτημα που μας απασχολεί αλλά εν πολλοίς συνοδοιπορεί με την κυβέρνηση η οποία δεν απομακρύνεται από τη βασική της πολιτική.

Και βλέπουμε ότι τις κρίσιμες αυτές ώρες η «φωνή λαού οργή Θεού», ο ξεσηκωμός του Χριστιανικού κόσμου, πραγματοποιείται από ολίγους Ιερωμένους ενώ θα έπρεπε η Πειραϊκή Εκκλησία να συνδράμει στον αγώνα αυτόν.

Ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να παγιδευτεί σε λαθεμένες στρατηγικές, και δε συγχωρεί αυτούς που ενσυνείδητα ή ασυνείδητα απομακρύνονται από το πεδίο της μάχης.

Πολίτες που παρευρέθησαν στην πορεία διαμαρτυρίας
Βουρεξάκη Ε., Πέττα Κ., Ελευθερίου Μ., Ευθυμίου Π., Κεφαλά Μ., Κλέττα Ε., Βουρεξάκης Ν., Λεονταρίτης Γ. Και πολλοί άλλοι

 

 

 

Πηγη

Related posts

Επιπλέον χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία

Newsroom

ΕΛΤΑ: Βρέθηκαν 22,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 57 εκατ. που χρωστούν στην ΔΕΗ

Newsroom

Το ακούσαμε και αυτό: Απαγορεύουν την μουσική στην εστίαση γιατί μεταδίδει τον ιό COVID-19