ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΠολιτισμός

Κατερίνα Σταματάκη: Μη βιώσιμες καθίστανται οι ιδιωτικές παραγωγές συναυλιών

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων μιλώντας στην TV100 δήλωσε: «Μη βιώσιμες καθίστανται οι ιδιωτικές παραγωγές συναυλιών ενόψει του καλοκαιριού»

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κατερίνα Σταματάκη στην TV100

 

 Μη βιώσιμες καθίστανται οι ιδιωτικές παραγωγές συναυλιών ενόψει του καλοκαιριού, λόγω της πληρότητας του 50% στους ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους. Οι διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων δηλώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα από την κυβερνητική απόφαση και ζητούν αναθεώρησή της, καθώς και στήριξη του κλάδου. “Αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα. Περιμέναμε μια χωρητικότητα τουλάχιστον αντίστοιχη με την περσινή διότι και ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει και ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με τα self tests” σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100 η Κατερίνα Σταματάκη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

“Κι εμείς και οι καλλιτέχνες δουλεύουμε πλέον και για ψυχολογικούς λόγους” σημείωσε η κα Σταματάκη και ζήτησε άμεση αύξηση της πληρότητας στο 75% καθώς και να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα λειτουργήσουν οι συναυλιακοί χώροι.

 

Σε ότι αφορά την οικονομική στήριξη των ανθρώπων του θεάματος, η κα Σταματάκη σημείωσε ότι η επιδότηση κενών θέσεων και εισιτηρίου θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση, σημειώνοντας: “Αυτό που κυρίως θα βοηθούσε θα ήταν να μπούμε κάτω από την ομπρέλα του Υπ. Ανάπτυξης. Να μπορέσουμε είτε να πάρουμε κεφάλαια κίνησης για επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεών μας, είτε κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΠΑ, όπως ο τουρισμός και η εστίαση”.

 

Related posts

Ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευάλωτων θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Newsroom

Μια βιβλιοθήκη για αναγνώστες από όλον τον κόσμο δημιουργείται στην Αθήνα

Newsroom

«Θηλιά»: Tο αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον