ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Καθαρισμός εντέρου: 9 φυσικές θεραπείες για να αποβάλλεται τις τοξικές ουσίες από το σώμα σας

Καθαρισμός εντέρου: 9 φυσικές θεραπείες για να αποβάλλεται τις τοξικές ουσίες από το σώμα σας

 

Καθαρισμός εντέρου: Το έντερο είναι ένα όργανο, το οποίο βοηθά στον καθαρισμό του σώματος. Βοηθά στην αποσύνθεση τροφών. Σκοπός είναι το αίμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, απομακρύνει τις περιττές ουσίες από το σώμα. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αποβάλλετε τις τοξικές ουσίες, με φυσικό τρόπο, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις ακόλουθες οδηγίες.

Αναλυτικότερα:

Τα άλλα όργανα του σώματος που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό και το φιλτράρισμα ουσιών, όπως είναι το συκώτι και τα νεφρά, ο τρόπος ζωής, η έκθεση σε μολύνσεις και η κακή διατροφή θα μπορούσαν να κάνουν το έντερο να λειτουργεί πολλές ώρες με αποτέλεσμα να βλάπτουν τη σωστή λειτουργία του. Κατά συνέπεια, το έντερό σας θα αρχίσει να συσσωρεύει μεγάλη ποσότητα τοξινών.

Αυτές, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία σας. Μπορεί να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στο σώμα σας με συμπτώματα. Αυτά ενδεχομένως να είναι η δυσάρεστη αναπνοή, η καούρα, το φούσκωμα στο στομάχι, η ενόχληση στο έντερο, η δυσπεψία, η διάρροια, τα αέρια και σε ορισμένες περιπτώσεις πονοκεφάλους και αϋπνία.

Καθαρισμός εντέρου: Ακολουθούν πέντε συμβουλές για την αποβολή τοξικών ουσιών στο σπίτι

– Πίνετε περισσότερο νερό: Ο καθαρισμός του εντέρου μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Επομένως, είναι απαραίτητο να αυξήσετε την καθημερινή ποσότητα νερού που καταναλώνετε. Η κατανάλωση άφθονου νερού θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το σώμα σας Θα αποβάλλει τις τοξίνες και τα περιττώματα που έχουν συγκεντρωθεί στο έντερό σας. Πίνετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο λεμόνι για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

– Διατροφή: Καθώς εκτελείτε τον καθαρισμό του εντέρου σας, θα πρέπει να ακολουθείτε μια ελαφριά διατροφή στην οποία θα συμπεριλαμβάνετε άφθονα λαχανικά και χυμούς φρούτων όπως και άλλες τροφές που είναι εύκολο να χωνέψετε. Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων καθώς αυτά θα επιβαρύνουν τη λειτουργία του εντέρου σας και θα επηρεάσουν τη διαδικασία του καθαρισμού. Σας προτείνουμε να καταναλώνετε άφθονους ζωμούς και σούπες λαχανικών για να επαναφέρετε τους φυσικούς ηλεκτρολύτες του σώματός σας.

Καθαρισμός εντέρου: Οι υπόλοιπες συμβουλές για την αποβολή τοξικών ουσιών στο σπίτι

– Βιταμίνες και συμπληρώματα: Ο καθαρισμός του εντέρου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή απώλεια ζωτικών θρεπτικών ουσιών και συμπληρωμάτων. Αν είναι εφικτό, μπορείτε να καλύψετε αυτήν την απώλεια καταναλώνοντας τροφές με βιταμίνες και φυσικά συμπληρώματα. Αυξήστε την πρόσληψη της βιταμίνης C καθώς αυτή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε δυνατό το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 

– Καταναλώνετε περισσότερα προβιοτικά:

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε προβιοτικά ενώ καθαρίζετε το έντερό σας καθώς αυτή η διαδικασία μπορεί να αναγκάσει το σώμα σας να απομακρύνει και τα καλά βακτήρια μαζί με τα κακά. Με την κατανάλωση προβιοτικών θα έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε αυτήν την απώλεια και να αναπληρώσετε τα καλά βακτήρια του σώματός σας για την υγεία του εντέρου σας. Διαβάστε ακόμα την έρευνα των Δρ. Haque et. al. εδώ.

– Μπάνιο αποτοξίνωσης: Η τελευταία συμβουλή που μπορεί να επίσης να συμβάλλει στη διαδικασία της αποτοξίνωσης του εντέρου σας είναι να κάνετε μπάνιο σε νερό με θεραπευτικά βότανα καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις τοξίνες μέσω του δέρματος. Το καλύτερο είναι να βράσετε τα βότανα με νερό και στη συνέχεια να τυλίξετε το σώμα σας με μια πετσέτα ή μια κουβέρτα έτσι ώστε οι ατμοί να μπορέσουν πιο εύκολα να απορροφηθούν από το δέρμα σας.

Καθαρισμός εντέρου: Χυμός για τον καθαρισμό του εντέρου και την αποβολή τοξικών ουσιών

Υλικά:
– 1/2 κούπα φράουλες, ψιλοκομμένες.
– 2 φέτες ανανά, ψιλοκομμένες.
– 1 κλαδάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
– 1 κούπα νερό βρύσης ή μεταλλικό νερό.

Προετοιμασία:
– Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, τα λιώνετε καλά και σερβίρετε.
– Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πιείτε αυτό το χυμό είναι κατά το πρωινό σας γεύμα ή πριν από κάθε μεγάλο γεύμα σας.

 

Καθαρισμός εντέρου: Ροφήματα για την αποβολή τοξικών ουσιών

Αν προτιμάτε να καθαρίσετε το έντερό σας πίνοντας ροφήματα, σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα έγχυμα με αγκινάρα και ένα ακόμη με γάλα γαϊδουράγκαθου. Και τα δυο φυτά είναι γνωστά για τις καθαριστικές τους ιδιότητες, οι οποίες ενισχύουν το σώμα και προωθούν την εξάλειψη των τοξινών και των υγρών που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα.

Καθαρισμός εντέρου: Πιπέρι καγιέν για την αποβολή τοξικών ουσιών

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα καθαριστικό προϊόν και είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εντέρου. Προσπαθήστε να προσθέσετε αυτό το μπαχαρικό σε φυσικά smoothies ή να το ανακατέψετε μαζί με λίγο λεμόνι και να πίνετε αυτό το μείγμα αρκετές φορές την ημέρα.

Καθαρισμός εντέρου: Φύκια

Ο φλοιός ψύλλιου (Plantago psyllium) όπως επίσης και τα φύκια είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απορροφούν και στη συνέχεια να εξαλείφουν τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο έντερό μας. Και τα δύο σχηματίζουν ένα ζελέ που βοηθά στη λίπανση των περιττωμάτων, καθιστώντας τα ιδανικές λύσεις για την καταπολέμηση προβλημάτων όπως είναι η δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

 

Related posts

«Με λένε Ηρωίνη»: Ένα κείμενο γροθιά που πρέπει να διαβάσετε

Newsroom

Κρίση πανικού ή καρδιά; – Πώς να τα ξεχωρίζετε

Newsroom

Καρκίνος: Φόβους για ευρωπαϊκή επιδημία εκφράζουν οι ειδικοί την επόμενη δεκαετία

Newsroom