ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Καθηγητής Γουργουλιάνης για κορονοϊό: «Αποκτήσαμε ανοσία που δεν ξέρουμε πόσο κρατά»

Καθηγητής Γουργουλιάνης για κορονοϊό: «Αποκτήσαμε ανοσία που δεν ξέρουμε πόσο κρατά»

Την άποψη πως δεν πρέπει να κοιτάμε πλέον τον αριθμό των κρουσμάτων από κορονοϊό διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

 

«Αν κάναμε μία μικρή αναδρομή σε αυτά τα δύο χρόνια είναι η βεβαιότητα των εμβολίων και η αβεβαιότητα για το πόσο κρατάει η ανοσία από νόσο ή από εμβόλια», δήλωσε αρχικά ο κ. Γουργουλιάνης.

Θεσσαλία: Εισαγωγές κυρίως ανεμβολίαστων

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλία ανέφερε ότι σε αυτό το κύμα της πανδημίας υπάρχουν εισαγωγές κυρίως ανεμβολίαστων πολιτών, άνω των 80 ετών.

«Στις νεότερες ηλικίες είναι σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να εμβολιάσουμε τους ανεμβολίαστους και πιθανότατα, οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι μπορούν να μπουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό είναι ένα πλάνο που βασίζεται στα δεδομένα που βλέπουμε στις νοσηλείες μας», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Αποκτήσαμε ανοσία που δεν ξέρουμε πόσο κρατά

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πληθυσμός μας έχει αποκτήσει ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας, το οποίο δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσο κρατά.

«Μάλλον τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία ενώ, δυστυχώς, η βαριά νόσος, δεν προσφέρει μεγάλη ανοσία. Έχουμε ένα πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί το 80% των ανθρώπων που είναι ευάλωτοι. Ο καιρός είναι καλύτερος. Μόνο αισιόδοξα μηνύματα μπορεί να δώσει ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Να μην κοιτάμε τον δείκτη των μολύνσεων

O ίδιος επισήμανε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τον δείκτη των μολύνσεων. «Oι διασωληνώσεις μειώνονται, οι νοσηλείες μειώνονται. Έχουμε πολλά άδεια κρεβάτια σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, σε κοινούς θαλάμους και σε ΜΕΘ. Έχουμε το πρόβλημα με τους θανάτους που είναι ένα μεγάλο θέμα, που δεν είναι μόνο του ιού είναι και του συστήματος υγείας. Ένα σύνθετο θέμα».

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

O Μιχάλης Χατζηγιάννης μας προσκαλεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

ΚΕΠΕ-Έρευνα: Ένας στους τρεις εργαζόμενους θα μπορούσε να εργάζεται από το σπίτι

Οταν ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας έλεγε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη υπονοούσε αυτό !!!

Newsroom