Κοινοποιείστε το άρθρο

Καθιστική διαμαρτυρία: Η κυβέρνηση πετάει στο δρόμο 150 καθαρίστριες και καθαριστές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να πετάξει στο δρόμο εν μέσω πανδημίας και ακραίας οικονομικής κρίσης και ανεργίας 150 καθαρίστριες και καθαριστές.

Στις 31 Μαρτίου  που λήγει η σύμβασή τους πετάει στο δρόμο και μάλιστα χωρίς να τους έχει δοθεί επί της ουσίας η δυνατότητα να συμμετάσχουν στον πρόσφατο διαγωνισμό που διενεργήθηκε μέσω ΑΣΕΠ.

Αποκλείστηκαν οι ήδη εργαζόμενοι αφού  λόγω της σχέσης εργασίας που υποχρεώνονταν να διατηρούν στο παρελθόν με το υπουργείο, δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν τα κατάλληλα μόρια.

Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονταν και με την κυβέρνηση Σαμαρά αντιμέτωπες με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας και ο αγώνας τους είχε συγκινήσει το πανελλήνιο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι συμβάσεις έργου που διατηρούσαν μετατράπηκαν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Και τώρα που βρίσκονται και πάλι υπό την απειλή της απόλυσης είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση με την ψήφιση τροπολογίας που θα τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες καθαρίστριες και καθαριστές είναι άνω των 50 ετών με μεγάλη προϋπηρεσία.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο