Κοινοποιείστε το άρθρο

Κάτοικοι της Λέσβου καταγγέλλουν ομάδες μουσουλμάνων & παράνομων μεταναστών ότι βεβήλωσαν ξανά εκκλησία

Κάτοικοι καταγγέλλουν ομάδες μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών

Άλλο ένα περιστατικό βεβήλωσης ιερών ναών στην περιοχή της Μόριας προστέθηκε στη μεγάλη αλυσίδα των επεισοδίων που έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους, καθώς τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί στο εσωτερικό της μικρής εκκλησίας της Παναγίας Τσιραμδού.

Οι ιερόσυλοι εισέβαλαν στο εξωκλήσι και έσπασαν τις εικόνες, κάποιες από τις οποίες πέταξαν έξω από αυτό, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και στο εσωτερικό της μικρής εκκλησίας σπάζοντας βιτρίνες που είχαν μέσα εικόνες, στασίδια και ιερά αντικείμενα τα οποία πέταξαν στο δάπεδο.

Οι κάτοικοι της Μόριας κατήγγειλαν στο lesvosnews.net ότι πίσω από τις συνεχείς εισβολές σταματήσει εκκλησάκια της περιοχής κρύβονται ομάδες μουσουλμάνων μη νόμιμων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μ. Τρίτη, στόχος αγνώστων ιερόσυλων είχε γίνει για δεύτερη φορά τα τελευταία δυο χρόνια η μικρή εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στον δρόμο ο οποίος οδηγεί προς το ΚΥΤ της Μόριας. Τότε, οι βάνδαλοι είχαν πετάξει στο δάπεδο τον Εσταυρωμένο, Ιησού Χριστό είχαν ξηλώσει τα στολισμένα πλαίσια των εικόνων και είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις αγιογραφίες στον εσωτερικό τοίχο και το ταβάνι και στις εξωτερικές επιφάνειες

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο