ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Kοινωνικό μέρισμα: Εγκρίθηκαν 35.000 αιτήσεις

Kοινωνικό μέρισμα: Εγκρίθηκαν 35.000 αιτήσεις – Αλλοδαποί το 7% των δικαιούχων

 

Μοιράστηκαν 19 εκατομμύρια ευρώ σε 35.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που εγκρίθηκαν κατά την παράταση υποβολής, με το μέσο ποσό που πήραν οι δικαιούχοι δίνεται να φτάνει τα 535 ευρώ, όπως δήλωσε στον realfm και στον Βασίλη Λυριτζή ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.

Για το κοινωνικό μέρισμα των νησιών κατατέθηκαν 25.000 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 14.000.

Σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν ότι το βοήθημα έλαβαν ακόμη και άτομα που προέρχονται άλλες χώρες, όπως Κίνα, Ινδία, Γερμανία, Ολλανδία ή Βρετανία, απάντησε ότι μόνο το 7% των δικαιούχων του μερίσματος ήταν αλλοδαποί και αυτοί ήταν ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι.

«Μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει το μέρισμα», τόνισε ο κ. Καρέλλας.

Είπε επίσης ότι 5 έως 6 χιλιάδες μονογονικές οικογένειες μπόρεσαν να πάρουν το μέρισμα και κατέληξε: «Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα που θα μπορεί κάθε δημόσια αρχή να ελέγχει το παγκόσμιο εισόδημα, ώστε να υπάρχει δικαιότερη κατανομή της φορολογίας του εισοδήματος».

 

 

Πηγη 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Γκρέμισαν το σπίτι του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο για να φτιάξουν πάρκινγκ

Newsroom

Πάτρα: Πέθανε ο εισαγγελέας Εφετών και ποιητής Γιώργος Τσιρώνης – Βρισκόταν σε κώμα μετά από εμβόλιο AstraZeneca

Ό,τι βιώνεις στις σχέσεις σου είναι ένα καθρέφτισμα της σχέσης σου με τον εαυτό σου