Κοινοποιείστε το άρθρο

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Αγριεύει από σημερα η «Ελπίς»: Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας  – Πού και πότε θα το «στρώσει»

Αγριεύει αισθητά ο καιρός από σήμερα Παρασκευή, καθώς η χώρα μας θα έρθει αντιμέτωπη με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Το πρώτο καιρικό σύστημα αναμένεται να μας επηρεάσει από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι και πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα. Ήδη στο κέντρο Πεντέλης έχει σημάνει συναγερμός με τα οχήματα να είναι σε επιφυλακή και να ελέγχουν το οδόστρωμα.

Πού θα το «στρώσει»

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η πολική αέρια μάζα που έρχεται από την Σκανδιναβία είναι ξηρή οπότε για να πάρει την απαραίτητη υγρασία και να σώσει φαινόμενα πρέπει να περάσει πάνω από το Αιγαίο. Άρα, οι σημαντικότερες χιονοπτώσεις θα αφορούν τα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά που «βλέπουν» προς το αρχιπέλαγος.

«Στη βόρεια Ελλάδα σήμερα από το βράδυ ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι, ενώ στη θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουμε καταιγίδες» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης. «Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα το στρώσει μόνο προς τα βόρεια προάστια», τονίζει ο ίδιος.

Αυτή θα είναι η πρώτη φάση της κακοκαιρίας καθώς ένα νέο κύμα αναμένεται από Δευτέρα – Τρίτη. Κατά τον κ. Μαρουσάκη στα λευκά θα ντυθούν ανατολική και νότια Πελοπόννησος, ανατολική Στερεά και Κρήτη «ακόμη και περιοχές δίπλα στο κύμα».

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Τις πιο πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική θα τις δούμε μέσα στη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν και αναμένεται να το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν αποκλείεται αυτή η κακοκαιρία να θυμίσει την περσινή, πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα» καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο