ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Κλείνει το κέντρο από τις 13:00 – Πανελλαδικό συλλαλητήριο: Οι αγρότες κατεβούν στο σύνταγμα με τα τρακτέρ που έρχονται από τη Βοιωτία

Κλείνει το κέντρο από τις 13:00 – Πανελλαδικό συλλαλητήριο: Οι αγρότες κατεβούν στο σύνταγμα με τα τρακτέρ που έρχονται από τη Βοιωτία

Με τη συμβολική παρουσία  τρακτέρ που έρχονται από τη Βοιωτία, συνοδεία της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών.

Στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη Βουλή.

Οι αγρότες ζητούν Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Ο αγροτικός κόσμος όπως επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων” με τις 22 ημέρες των κινητοποιήσεων αναδείξαμε τα προβλήματα επιβίωσης της αγροτιάς .”

Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

 

 

 

Με πληροφορίες της ertnews.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Μάτι: Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κούνησε σήμερα το απόγευμα την Κρήτη

Newsroom

Λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα

Newsroom