ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή- Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή- Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

 

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) εκφράζουν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα

Με εικοσιτετράωρη απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, έχουν ήδη εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ συλλαλητήρια. Τα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κεντρικές πλατείες των υπολοίπων πόλεων της χώρας.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Παρέμβαση του προέδρου της «ΚΕΔΕ» κ. Δ. Παπαστεργίου με επιστολή προς το Υπ. Εσωτερικών για «αναστολή » πληρωμή τελών τραπεζοκαθισμάτων

Δωρεά:1 εκατομμύριο ευρώ του Πάνου Λασκαρίδη στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και το Πυροσβεστικό Σώμα

Γουργουλιάνης – καθ.πνευμονολογίας του Παν/κού Νοσοκομείου Λάρισας: Οι πανδημίες κρατούν 1,5 χρόνο. Είμαστε στα όρια.

Newsroom