ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Κλιμακωτές επιδοτήσεις: Για ρεύμα και αέριο – Πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο επιδότησης που έρχεται από 1η Οκτωβρίου

Κλιμακωτές επιδοτήσεις: Για ρεύμα και αέριο – Πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο επιδότησης που έρχεται από 1η Οκτωβρίου

Ένα νέο μοντέλο επιδότησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα θέση  σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου η κυβέρνηση.

 

Με το νέο σύστημα, που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες και αφορά την πρώτη κατοικία, τα εξοχικά, τις φοιτητικές κατοικίες και τις επιχειρήσεις, βάζει φρένο στις οριζόντιες επιδοτήσεις, καθώς εισάγεται ένα κλιμακωτό μοντέλο, βάσει του οποίου όσο μικρότερη είναι κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», θα δημιουργηθούν τρεις κλιμακωτές επιδοτήσεις. Η πρώτη κλίμακα θα είναι για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες (kWh) και θα έχει τη μεγαλύτερη επιδότηση. Θα καθοριστούν δυο ακόμα κλίμακες, με την επιδότηση να μικραίνει όσο μεγαλώνει η κατανάλωση.

Φυσικό αέριο

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, όπου καταναλώνουν συνολικά 700.000 νοικοκυριά, οι επιδοτήσεις θα είναι οριζόντιες ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Τα σενάρια θέλουν την επιδότηση να είναι ένα μιξ κρατικής ενίσχυσης και έκπτωσης από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Το ποσοστό απορρόφησης της αύξησης θα είναι είτε 70%, είτε 50%.

Power Pass

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πιστωθεί το επίδομα ενέργειας για τον μήνα Ιούνιο. Υπενθυμίζεται πως δεν χρειάζεται να γίνει νέα αίτηση καθώς ισχύουν οι προηγούμενες.

Related posts

Στοπ στην πώλησή καλλυντικών από τα σούπερ μάρκετ βάζει η κυβέρνηση

Newsroom

Μίνι Κραχ: Πώς εξηγούν αναλυτές το sell-off των μετοχών και την κρίση στη Deutsche Bank

Χατζηθεοδοσίου: Είναι άδικο να κλείνουν τα εστιατόρια τα μεσάνυχτα