Κοινοποιείστε το άρθρο

Η «ανατολή» της Δεξιάς στην Ευρώπη: Μαζί οι Μ.Σαλβίνι, Λε Πεν, Κ.Βελόπουλος, Β.Ορμπάν, Γ.Καζίνσκι, Τ.Μελόνι, Σ.Αμπασκάλ!

Ένας νέος πολιτικός «γίγαντας» γεννήθηκε στην Ευρώπη με έκδοση κοινής διακήρυξης από τους ηγέτες επτά δεξιών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, τα οποία προέρχονται από τις τρεις δεξιές ή κεντροδεξιές παρατάξεις το ID, το ECR και και το ΕPP (Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ).

Πρόκειται για την κατάληξη πολύμηνων διαπραγματεύσεων όπου οι Marine Le Pen (Εθνικός Συναγερμός, Γαλλία) Matteo Salvini (Λέγκα, Ιταλία), του ID, «συναντήθηκαν» με τους  Κυριάκο Βελόπουλο (Ελληνική Λύση, Ελλάδα), Jeroslaw Kaczynski (Νόμος & Δικαιοσύνη, Πολωνία, κυβερνητικό) και Georgia Meloni (Αδέρφια της Ιταλίας) και τον ηγέτη της Ουγγαρίας και των χριστιανικών δυνάμεων της κεντρικής Ευρώπης, τον Viktor Orban (Fidesz) που αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Μέρκελ και του Κ.Μητσοτάκη, συναντώνται σε μία κοινή πολιτική πλατφόρμα για πρώτη φορά. Και αφήνουν το γερμανικό AfD «πίσω» στο ID.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένας πολιτικός γίγαντας ανάμεσα στο κεντρώο ΕΛΚ και στα λοιπά μικρά «σκληρά» δεξιά κόμματα των ID και ECR. Να πούμε για το τελευταίο, ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και την συνακόλουθη αναγκαστική αποχώρηση της ευάριθμης συντηρητικής ομάδας, έμεινε με τους Πολωνούς ευρωβουλευτές να είναι κυρίαρχοι.

Σε αυτή την ομάδα είχε επιλέξει να ενταχθεί και ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση, ο οποίος τώρα σε μία κίνηση-ματ, καταφέρνει να πλασσαριστεί στους «μεγάλους» της ευρωπαϊκής δεξιάς.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr από το Στρασβούργο, τα μεγάλα δεξιά κόμματα της Ευρώπης προχώρησαν στην σύνταξη κοινού μανιφέστου σύμφωνα με το οποίο τονίζεται πως «σε μία εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία σοβαρή δημογραφική κρίση, η χάραξη πολιτικής για την οικογένεια πρέπει να είναι μία απάντηση αντί της μαζικής μετανάστευσης». 

Η κοινή δήλωση έχει τίτλο «Κάλεσμα: Το μέλλον της Ευρώπης» και αναφέρει αρχικά πως «Στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης που ξεκίνησε πρόσφατα, δεν πρέπει  να λείπει η φωνή των κομμάτων που είναι αφοσιωμένα στην ελευθερία των εθνών και των παραδόσεων των ευρωπαϊκών λαών, που εκπροσωπούν πολίτες που είναι ταγμένοι στην ευρωπαϊκή παράδοση». 

Στην δήλωση τους τονίζουν πως «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μία βαθιά μεταρρύθμιση, διότι σήμερα αντί να προστατεύει την Ευρώπη και την κληρονομιά της, αντί να επιτρέπει την ελεύθερη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών εθνών, καθίσταται η ίδια πηγή προβλημάτων, άγχους και αβεβαιότητας. 

Η ΕΕ γίνεται όλο και περισσότερο εργαλείο ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα ήθελαν να ενεργοποιήσουν έναν πολιτιστικό, θρησκευτικό μετασχηματισμό και τελικά μια α-εθνη οικοδόμηση της Ευρώπης, με στόχο της δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, την καταστροφή ή την ακύρωση της ευρωπαϊκής παράδοσης, τη μεταμόρφωση βασικών κοινωνικών θεσμών και ηθικών αρχών». 

Ενώ καταλήγει στο «ας μεταρρυθμίσουμε μαζί την Ένωση για το μέλλον της Ευρώπης».

Δείτε αναλυτικά όσα λένε: 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο