ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Κορονοϊός – εμβόλιο: Νοσηλεύτρια απαντά στους ψεκασμένους και στους συνωμοσιολόγους για τον «ορό στο φιαλίδιο»

Κορονοϊός – εμβόλιο: Νοσηλεύτρια απαντά στους ψεκασμένους και στους συνωμοσιολόγους για τον «ορό στο φιαλίδιο»

Η Ελένη Πέτρακα, νοσηλεύτρια, απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφόρησαν ευρέως για την πρεμιέρα του εμβολίου στη χώρα μας.

 

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου η χώρα μας σήμανε την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Σωτήρη Τσιόδρα να είναι από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο.

Όπως σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και σε αυτή την ιστορική ημέρα, υπήρξαν και εκείνοι που εξέφρασαν δημόσια το λιγότερο τις ενστάσεις τους, το περισσότερο τις… θεωρίες συνωμοσίας τους. Μία εξ αυτών, αναφέρει πως μέσα στο φιαλίδιο δεν υπήρχε το υγρό μίγμα του εμβολίου αλλά φυσιολογικός ορός. Η Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ), απαντά σε όλα αυτά, με μια ανάρτησή της στο Facebook.

«”Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα. True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος», γράφει μεταξύ άλλων η νοσηλεύτρια.

Αναλυτικά, η ανάρτησή της: 

«Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….

 

“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο.

Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

 

 

https://www.facebook.com/elena.chania

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Κίνημα…«βάζω βενζίνη και φεύγω» στη Θεσσαλονίκη – Ραγδαία πτώση στην κατανάλωση

Newsroom

Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες για ανέρευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε έξι περιοχές της Ελλάδας

Δηλώσεις λοιμωξιολόγου κ. Σύψα : Tο καλοκαίρι «δεν θα ΄ναι κανονικό»