Κοινοποιείστε το άρθρο

Κορονοϊός: Λουκέτο μπήκε σε σχολείο στην Αττική λόγω κρουσμάτων – Κλειστά άλλα πέντε σχολεία της χώρας συνολικά [αναλυτικός πίνακας]

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής θα μείνει κλειστό για 10 ημέρες. Τα πέντα σχολεία που θα μείνουν κλειστά και άλλο ένα στο οποίο κλείνει ένα τμήμα μόνο.

 

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ούτε ο αριθμός των κρουσμάτων στο συγκεκριμένο σχολείο, ούτε εάν πρόκειται για κρούσματα σε μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς.

Αποφασίστηκε να μείνουν κλειστές όλες οι τάξεις και όλα τα τμήματα του σχολικού συγκροτήματος. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο σχολείο της Αττικής που κλείνει λόγω του κορονοϊού.

Kλειστά 5 σχολεία κι ένα τμήμα

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

  • 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ έως 27-09-2020
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έως 27-09-2020
  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ έως 27-09-2020, αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ έως 18-09-2020
  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ έως 18-09-2020
  • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ έως 18-09-2020

 

Πότε κλείνουν σχολεία λόγω κορονοϊού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας, πριν από 10 ημέρες, διακόπτεται η λειτουργία σχολικής μονάδας σε περίπτωση “συρροής κρουσμάτων”. Δηλαδή, εάν εντοπιστούν τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα με συμπτωματική ή ασυμπτωματική λοίμωξη στην ίδια σχολική μονάδα εντός διαστήματος 14 ημερών και δεν υπάρχει στενή τους επαφή εκτός σχολείου. Αυτός, σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη δημιουργία task force στα σχολεία, είναι ο ορισμός της “συρροής κρουσμάτων”.

 

Στην περίπτωση αυτή, και ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής διερεύνησης, θα αποφασιστεί το εύρος εφαρμογής του εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και πιθανά η διακοπή λειτουργίας της εκπαιδευτικής μονάδος.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο