Κοινοποιείστε το άρθρο

Κορονοϊός: Ψηφίστηκε αργά το βράδυ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές

Έξω από κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδική σήμανση προς τους καταναλωτές – Πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες

 

Με το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ το πρωί του Σαββάτου 18 Iουλίου εργαζόμενοι και καταναλωτές πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτική μάσκα, έπειτα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε: «Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

 

Tα σουπερ μάρκετ ενημερώθηκαν αργά την Παρασκευή για την απόφαση της κυβέρνησης και αμέσως έσπευσαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενούς τους. Μάλιστα, έξω από κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδική σήμανση προς τους καταναλωτές ότι απαιτείται η χρήση μάσκας για να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τα ψώνια τους, διαφορετικά – εάν εντοπιστούν από κλιμάκια ελέγχου – θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ (κατ’ άτομο).

Πίεση από λοιμωξιολόγους για εφαρμογή του μέτρου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen, η ανησυχία των ειδικών ήταν έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊόοι λοιμωξιολόγοι πιέζαν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και όχι μόνο. «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι μέσα και στους ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός», ανέφερε στο OPEN TV ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η χρήση της μάσκας να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους», ανέφερε στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Ετσι το βράδυ της Παρασκευής, 17 Ιουλίου, και μετά τις πιέσεις των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές. 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο