ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες από το Σάββατο στους εξωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες από το Σάββατο στους εξωτερικούς χώρους 

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

 Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην μείωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας, μιας και από το Σάββατο καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα έχουν μείωση των περιστατικών πάνω από 40% που νοσηλεύονται στις κλίνες ΜΕΘ, έχουμε σχεδόν ξεμπλέξει με την «Δέλτα», γιατί αυτό ήταν το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, και αυτοί που νοσηλεύονταν στις κλίνες ΜΕΘ ήταν με Δέλτα και με παραλλαγές αυτής», δήλωσε αρχικά.

«Αρχίζουν και μειώνονται οι σκληροί δείκτες σταδιακά, και οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της. Οι μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, όμως νοσούν οι περισσότεροι έχοντας κάνει και την τρίτη δόση, και δεν έχουν βαριά συμπτώματα», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Έχουμε αρκετά κρούσματα, και αρκετούς θανάτους. Τώρα ο κόσμος κλείνει ραντεβού για την 3η δόση, αυξήθηκαν τα ραντεβού και μέχρι το Πάσχα θα είμαστε μια χαρά. Το γεγονός ότι θα βγάλουμε τις μάσκες δεν σημαίνει ότι θα πάμε με συνωστισμό χωρίς μάσκες. Μετά από δύο χρόνια, μπορεί και ξέρει και χρειάζεται να αποφασίσει για τον εαυτό του, πού θα βάλει μάσκα σε εξωτερικό χώρο», επεσήμανε.

 

Related posts

Προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους: Το «γαλλικό μοντέλο» εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση

Newsroom

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης μιλάει στις Διαδικτυακές Προσεγγίσεις για τη «Ρωσοουκρανική κρίση, απειλές και οι συνέπειες που θα επιφέρει παγκοσμίως»

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 19 ΜΑΙΟΥ

Newsroom