ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Κώστας Μπακογιάννης – Για Γκάζι: Καμία άδεια δεν προβλέπει μουσική έως στις 6.30 και 7 το πρωί

Κώστας Μπακογιάννης : Καμία άδεια δεν προβλέπει μουσική έως στις 6.30 και 7 το πρωί – Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος 

Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών στην Αθήνα σέβονται τους κανόνες, σέβονται τους νόμους, σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις, όπως φαίνεται πως συμβαίνει στο Γκάζι.

«Σε αυτές, ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη, κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ.Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο Δήμος Αθηναίων.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στο Γκάζι.

 

Δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί

Ο Κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και πουθενά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί».

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος» ανέφερε ο ίδιος, και πρόσθεσε: «Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».

Μεγάλο «ευχαριστώ» στους Έλληνες αστυνομικούς

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι από τότε που τέθηκε δημόσια το θέμα, έχει υπάρξει βελτίωση. «Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. […] Θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις μου και επιλέγω συνειδητά να είμαι».

Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που επιτελούν το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και τους ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας. «Θα ήθελα να κρατήσετε δύο πράγματα: Πρώτον, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι πραγματικά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και με τις δυνατότητες που τους παρέχονται. Και, δεύτερον, πως και ο Δήμος Αθηναίων πραγματικά έχει ξεπεράσει τις θεσμικές αρμοδιότητές του και προσπαθεί να βάλει “πλάτη”. Και αυτό το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε γειτονιά».

 

Δεν πάει άλλο με τις πορείες και το κλείσιμο των δρόμων

Τέλος, σε ό,τι αφορά την παρέμβασή του για τις πορείες και τις αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη, ο κ. Μπακογιάννης, σημείωσε:

«Τα στατιστικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε ότι το περασμένο εξάμηνο η Αθήνα έκλεισε 164 φορές. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πάει άλλο, αυτή είναι μία κατάσταση η οποία δεν είναι βιώσιμη. Εμείς λοιπόν είπαμε τρία πράγματα: Πρώτον, ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται οι αθλητικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τις εργάσιμες ημέρες και εργάσιμες ώρες. Προφανώς, κανείς δεν αμφισβητεί την πολύ καλή πρόθεση των διοργανωτών και κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι σημαντικές διοργανώσεις, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της πόλης. Δεύτερον, χρειαζόμαστε μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ταυτόχρονα θα διασφαλίζει ότι δεν θα γίνεται τίποτα στα όρια του δήμου χωρίς την άδεια του δήμου της Αθήνας. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο προφανές. Και, τρίτον, ότι έχουμε έναν νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί και φέρνει μία λογική στις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Δεν αρνείται το δικαίωμα κανενός, το αντίθετο. Λέει, όμως, ότι πρέπει να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας: Ανάλογα με το πόσοι είστε, τόσες λωρίδες θα καταλαμβάνετε. Αυτός ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί».

 

 

 

Related posts

Στο εξοπλιστικό πακέτο μπαίνει δυναμικά η Μόσχα : «Όλα τα ρωσικά όπλα είναι διαθέσιμα εάν το θελήσετε»

Newsroom

Κορονοϊός (COVID-19): Τέλος από 1η Μάη τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης: «O Ανδρουλάκης ανήκει στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία»

Newsroom