ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση»

Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση»

Ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε  για τον Μεγάλο Περίπατο, τα αντιπλημμυρικά έργα στην καρδιά της πόλης και το πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»

 

«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβουν αυτά στο μέλλον».

Στην Αθήνα όλοι είναι ετοιμότητα, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηνών. Τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», δήλωσε.

 

Αλλάζει και πάλι ο Μεγάλος Περίπατος

 

»Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο ΄ετά τα Χριστούγεννα», είπε, ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα», είπε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έξήγησε τους λόγους που επέλεξαν τα πλατάνια: πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. «Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό».

Επιπλέον, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης.

Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

«Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

«Το άγαλμα τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και τρολλαρίστηκε ανελέητα στα social media.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», είπε.

 

Related posts

Σύνοδος Κορυφής – Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ: «Pacta sunt servanda – Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Α.Λινού: «Καλύτερα να μέναμε στην ύπαιθρο παρά στα σπίτια μας»!

Newsroom

ΕΡΕΥΝΑ Είναι επίσημο: οι άνθρωποι αγαπούν περισσότερο τους σκύλους παρά τους ανθρώπους