ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ροή ΕιδήσεωνΥγεία

Δ.Κούβελας: «Τα εμβόλια δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα και έχουν πάντα παρενέργειες»

Δ.Κούβελας: «Τα εμβόλια δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα και έχουν πάντα παρενέργειες»

Ο Δ.Κούβελας αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν πέφτουν τα κρούσματα στο Ισραήλ παρά τους πολλούς εμβολιασμούς.

 

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε στο παράδοξο του Ισραήλ, καθώς είναι η «πρωταθλήτρια» χώρα στους εμβολιασμούς, όμως μέχρι και σήμερα ανακοινώνει καθημερινά πάνω από 2.000 κρούσματα, τα οποία σύμφωνα με τον καθηγητή είναι πολλά. 

«Είναι πολλά. Και προσέξτε, δεν μιλάμε για πιθανές ανιχνεύσεις, μιλάμε για αρρώστιες. Δεν είναι κρούσματα του τύπου “είναι θετικοί στο τεστ”, είναι άρρωστοι. Οι θετικοί μπορεί να είναι και πενταπλάσιοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Το Ισραήλ έχει προχωρήσει στην αγορά εμβολίων της Pfizer και μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει με μία δόση το 50% του πληθυσμού του και με δύο δόσεις το 36%.

 

Παρόλα αυτά η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, την 1η Μαρτίου τα κρούσματα ήταν 2.365, ενώ καταγράφηκαν και 6 θάνατοι. Την 28η Φεβρουαρίου ήταν 2.474 τα νέα κρούσματα και 20 θάνατοι και την 27η Φεβρουαρίου σημειώθηκαν 2.555 νέα κρούσματα και 35 θάνατοι.

Γιατί η διασπορά συνεχίζεται στο Ισραήλ

Τι συμβαίνει λοιπόν και παρά τους εμβολιασμούς η διασπορά συνεχίζει και «τρέχει» με τόσο μεγάλο ρυθμό; Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα υπάρχουν δύο βασικές αρχές έναντι των φαρμάκων:

Πρώτον, δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα και δεύτερον, έχουν πάντα παρενέργειες. Ειδικά για την περίπτωση του εμβολίου της Pfizer το οποίο είναι «ένα καινούριο εμβόλιο» και «ουσιαστικά αδοκίμαστο», ο καθηγητής επισημαίνει ότι δεν καλύπτει όλο τον κόσμο που εμβολιάζεται, αλλά «ένα ποσοστό».

«Αρχή νούμερο 1: Τα φάρμακα δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα. Αν είχαν, θα τα λέγαμε πανάκειες και θα περνούσαν όλα.

Αρχή νούμερο 2: Τα φάρμακα έχουν πάντα παρενέργειες. Τι σημαίνει αυτό για ένα εμβόλιο που είναι καινούριο και ουσιαστικά σχετικά αδοκίμαστο. Πρώτον, δεν καλύπτει όλο τον κόσμο, καλύπτει ένα ποσοστό. Αυτό το ποσοστό το οποίο φαινόταν σε μελέτες του ότι είναι 95%, παρ’ όλα αυτά αφήνει κάποιους ανθρώπους τελείως απροστάτευτους» εξήγησε μιλώντας στο Sputnik.

 

«Επίσης, δεν ξέρουμε τι είναι η ανοσία. Δηλαδή το εμβόλιο εμποδίζει από το να κολλήσουμε, δεν νοσούμε καθόλου; Ή νοσούμε μεν αλλά νοσούμε ελαφρύτερα άρα δεν πάμε στη μονάδα; Όλα αυτά είναι οι περιοχές απροσδιοριστίας του εμβολίου» τόνισε.

Related posts

Στρεπτόκοκκος Α: Έξι παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα στο 2023

Newsroom

Επιστρέφει και η αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία την Παρασκευή

Μητσοτάκης προς βουλευτές: «Η κοινωνία περνάει δύσκολα – Μετρημένοι και σεμνοί στην επικοινωνία μας»

Newsroom