ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Κρεμλίνο: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως 12 ν.μ.»

Το Κρεμλίνο παίρνει θέση: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως 12 ν.μ.»

Η Μόσχα διαμέσου της πρεσβεία της στην Αθήνα πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας και την στηρίζει σε μια επέκταση των εθνικών χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

 

Με ανάρτησή της στο twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει ότι θεωρεί το Δίκαιο της Θάλασας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς δικαίου καθεστώτος των θαλασσών και σημειώνει ότι προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια.

Φυσικά με την αναγνώριση του Δίκαιου της Θάλασσας του 1982 η Μόσχα αναγνωρίζει και την δυνητική ελληνική ΑΟΖ όπως αυτή ορίζεται από τον περιβόητο «Χάρτη της Σεββίλης».

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας

 

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», σημειώνει σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία και προσθέτει: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση.

 

 

 

 

Related posts

Οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες «καίνε» τον Ερντογάν: Προωθεί τον εξισλαμισμό και υποκινεί τον τζιχαντισμό στην Ολλανδία

Newsroom

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στην Κουμουνδούρου για την τουρκική επιθετικότητα

Newsroom

«Βόμβα» Έλληνα καθηγητή:«Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο» για τη νόσο COVID-19