ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Κριτική θεάτρου: Είδαμε Χένσελ και Γκρέτελ στην Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

Κριτική θεάτρου: Είδαμε Χένσελ και Γκρέτελ στην Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Κιβωτός

Το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ διασκευάζεται, ντύνεται μουσικά και σκηνοθετείται υποδειγματικά από την πολύπειρη κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη σε μια εξαιρετικά προσεγμένη παράσταση, δουλεμένη ως την παραμικρή λεπτομέρεια, γεμάτη χρώμα και φως, χορό, τραγούδι, εξαιρετικά κοστούμια και σκηνικά, όμορφα μηνύματα και ζωηρές, χαρούμενες ερμηνείες από τους καλλίφωνους ηθοποιούς.

Μετά τον «Κουρέα της Σεβίλλης» σε μουσική του Τ. Ροσσίνι και τον «Μαγικό Αυλό» του Β.Α. Μότσαρτ, το «Χένσελ και Γκρέτελ» συστήνει στο κοινό τον Γερμανό συνθέτη Έγκελμπερτ Χούμπερντινκ, καθώς οι μελωδίες του (έξοχες οι μουσικές επιλογές και οι στίχοι του Ανδρέα Κουλουμπή και η μουσική επεξεργασία του Αντώνη Δελαπόρτα) ντύνουν μουσικά την παράσταση, που ευτύχησε να υπηρετηθεί από όμορφες φωνές από το σύνολο των ηθοποιών σε μουσική διδασκαλία της Λαρίσα Ερεμέγιεβα.

Δροσεροί διάλογοι με χιούμορ εξελίσσουν τη γνωστή ιστορία με τη βοήθεια μιας μικρής νεράϊδας και την ηχογραφημένη φωνή της κυρίας Ρουγγέρη σε ρόλο αφηγήτριας. Χορός και τραγούδι (μια «μίνι» όπερα για παιδιά) εναλλάσσονται, ψυχαγωγώντας και προσφέροντας ερεθίσματα, υπηρετώντας σωστά το κείμενο.

Μια πανδαισία χρωμάτων, σχημάτων, μεγεθών προσφέρονται από τα εντυπωσιακά, καλοφτιαγμένα σκηνικά που εξάπτουν την φαντασία και αναδεικνύονται από τους θαυμάσιους φωτισμούς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στα εντυπωσιακά, φαντασμαγορικά κοστούμια όπου καλαίσθητα χρώματα, σχέδια και αξεσουάρ εξυπηρετούν λειτουργικότατα την παράσταση και σκιαγραφούν αποτελεσματικά κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Χριστίνα Κουλουμπή που εντυπωσιάζει για μια ακόμα φορά τον γράφοντα έχοντας δει την αντίστοιχα εξαιρετική δουλειά της φέτος στη «Γέννηση του κόσμου και… ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η δύναμη, το θάρρος, η εξυπνάδα, η αγάπη, η ενότητα των αδελφιών και της οικογένειας αποτελούν μερικά μόνο από τα μηνύματα που χαρίζει αυτό το παραμυθένιο ταξίδι, όπου στο τέλος του, μεγάλοι και μικροί τραγουδούν και χορεύουν παρέα με τους ηθοποιούς της παράστασης, οι οποίοι στο σύνολό τους κατέθεσαν εύθυμες ερμηνείες και υπηρέτησαν τους ρόλους τους κεφάτα και με ακρίβεια, διαθέτοντας όλοι καλοδουλεμένες, σωστές φωνές.   

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEOART:ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ

ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΡΙΑ ΡΑΜΑΤΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΣΑΚΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά):

Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Ιωάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Κρατήσεις – Πληροφορίες: τηλ. 2103417000


Εισιτήρια:

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: γενική είσοδος 7 €

Κάθε Κυριακή παραστάσεις για το κοινό: γενική είσοδος 12€

Ειδικές τιμές:

Ομαδικό εισιτήριο: 10€

Κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ: 10 €

ΑΜΕΑ: 8 €

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 τηλ. 2103417000

 

Ώρες λειτουργίας ταμείου:

Τρίτη έως Παρασκευή 17:00-22:00

Σάββατο 12:00-22:00

Κυριακή 10:00-20:00

 

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:15 & 15:00

Σχολικές παραστάσεις: Καθημερινά 10:00

 

Related posts

Ο Σταμάτης Γονίδης συναντά τον Νίκο Μακρόπουλο στη σκηνή του Frangelico

Newsroom

Τσικνοπέμπτη – Από που προέρχεται, ήθη, έθιμα και παραδόσεις

Newsroom

Ξεκίνησαν με τεράστια επιτυχία οι εμφανίσεις της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο ANODOS LIVE STAGE!

Newsroom