Κριτική Θεάτρου: Είδαμε Μια πορνογραφική σχέση του Philippe Blasband

Κοινοποιείστε το άρθρο

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε Μια πορνογραφική σχέση του Philippe Blasband στο Από Μηχανής Θέατρο.

Ο Γιώργος Επιτροπάκης πήγε θέατρο και γράφει στο Greekaffair.gr κριτική  για την θεατρική παράσταση : Μια πορνογραφική σχέση του Philippe Blasband.

Μια γυναίκα αποφασίζει να πραγματοποιήσει μια σεξουαλική της φαντασίωση κι ένας άντρας αποφασίζει να τη μοιραστεί μαζί της. Την πρώτη τους αμήχανη συνάντηση θα ακολουθήσουν κι άλλες. Και χωρίς να το καταλάβουν, κάτι βαθύτερο θα γεννηθεί ανάμεσά τους. Το σεξ δεν είναι πλέον το μόνο πράγμα που τους ενώνει, καθώς αρχίζουν ασυναίσθητα να δένονται πιο ουσιαστικά μεταξύ τους.

Είναι ικανά τα συναισθήματα που αναπτύσσουν να τους οδηγήσουν σε μια ολοκληρωμένη σχέση; Ή μήπως ότι «κουβαλάει» ο καθένας και έχει ζήσει μέχρι τώρα, γκρεμίσουν το δημιούργημά τους; Πόσο τίμια είναι η επικοινωνία των σύγχρονων ανθρώπων και πόσο ειλικρινείς είναι οι προσθέσεις τους; Τί είναι τελικά ικανός να θυσιάσει κάποιος για την αγάπη; Και πως φτάνει σε αυτήν;  Αυτό είναι το θέμα και μερικά μόνο από τα ερωτήματα που αποτέλεσαν το σενάριο της κινηματογραφικής εκδοχής της βραβευμένης, ομότιτλης ταινίας, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, ο συγγραφέας και σεναριογράφος Philippe Blasband διασκεύασε ο ίδιος το σενάριό του για το θεατρικό σανίδι.

Ο κύριος Βαγγέλης Παπαδάκης παρέδωσε μια τίμια και λιτή παράσταση, όπου τα παραπάνω ερωτήματα προβάλλονται επαρκώς αναζητώντας απαντήσεις,  διατηρώντας ένα κινηματογραφικό σκηνοθετικό ύφος, επικουρούμενος από τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Βασίλη Κλωτσοτήρα, την εύληπτη μετάφραση του Ανδρέα Στάϊκου, αλλά και τους φυσικούς ήχους και την όμορφη μουσική της Σίσσυς Βλαχογιάννη που δημιουργούσαν εικόνες και συναισθήματα.

Ο ίδιος στο ρόλο του άνδρα υπήρξε σταθερός και σίγουρος, με ζεστή, αισθαντική φωνή και κινήθηκε με λεπτότητα στο απλό αλλά λειτουργικό σκηνικό της Δήμητρας Λιάκουρα. Η κυρία Χριστίνα Δενδρινού παρέδωσε μια εσωτερική, ανθρώπινη ερμηνεία ως γυναίκα, άμεση και γήινη, που ενώ στην αρχή παρουσιάζεται πιο κυριαρχική και σίγουρη στα θέλω της, είναι η πρώτη που παρασύρεται από το συναίσθημα.

Μια έντιμη απόδοση ενός κειμένου που θίγει σύγχρονα ζητήματα σχέσεων και έγινε μια παράσταση δουλεμένη με κέφι και όρεξη από μια νέα ομάδα καλλιτεχνών.Η παράταση “Μια πορνογραφική σχέση” παίρνει παράταση έως τις 15/02/2018 στην Πάνω Σκηνή του Από Μηχανής  και αξίζει να την ανακαλύψετε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σχεδιασμός Φώτων: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Σκηνικά Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Σχεδιασμός Ήχου/ Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Επιμέλεια Κίνησης: Ίριδα Κυριακοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Χατζάτογλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λία Κάλκου
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
Σκηνοθεσία trailer: Βαγγέλης Παπαδάκης, Ελένη Κορακάκη
Μοντάζ trailer: Θάνος Λυμπερόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη
Παραγωγή: Ομάδα CasusBelli
Παίζουν: Χριστίνα Δενδρινού, Βαγγέλης Παπαδάκης

 

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο,

Τηλέφωνο κρατήσεων 210-5232097

κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.30

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο