Κοινοποιείστε το άρθρο

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε Παράξενο Ζευγάρι του Neil Simon στο Θέατρο Ζίνα

Ο Γιώργος Επιτροπάκης πήγε θέατρο και γράφει στο Greekaffair.gr κριτική  για την θεατρική παράσταση : Παράξενο Ζευγάρι του Neil Simon στο Θέατρο Ζίνα.

Η αναγκαστική συγκατοίκηση δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, με τις κωμικές καταστάσεις που αυτό συνεπάγεται, σε συνδυασμό με την τακτική συνάντηση μιας αντροπαρέας που σχολιάζει τα τεκταινόμενα, αλλά και την εμφάνιση δύο δροσερών γειτονισσών που χαρίζουν μια πικάντικη νότα, αποτελούν τα κύρια συστατικά της αστείας και ανατρεπτικής κωμωδίας χαρακτήρων και καταστάσεων «Παράξενο Ζευγάρι» που παρουσιάζεται στο θέατρο Ζίνα.

Δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, ο Όσκαρ, αθλητικός συντάκτης, διαζευγμένος, άστατος και τσαπατσούλης, αναγκάζεται να φιλοξενήσει τον ήσυχο, τυπικό, μανιακό με την καθαριότητα και τάξη φίλο του, Φήλιξ, έπειτα από τη διάλυση του γάμου του. Η συμβίωση αποδεικνύεται εκρηκτική, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Το έργο του πολυγραφότατου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Neil Simon, αν και γραμμένο το 1965 και ευρύτερα γνωστό στους περισσότερους από την ταινία The Odd Couple (1968) με τους Walter Matthau και Jack Lemmon, παραμένει επίκαιρο και αστείο, καθώς πραγματεύεται περιστάσεις γνώριμες και οικείες στο κοινό καθώς και προσωπικότητες με τις οποίες μπορεί εύκολα να ταυτιστεί.  

Η διασκευή του κυρίου Βλαδίμηρου Κυριακίδη διατήρησε το ρυθμό και τη φρεσκάδα του έργου, όπου εναλλαγές κωμικών και τρυφερών στιγμών διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτητα, ενώ οι έξυπνες ατάκες και η απουσία βωμολοχίας σε συνδυασμό με τα μηνύματα που μεταδίδονται γύρω από την αξία της φιλίας, τη μοναξιά, την έννοια της παρέας, την συμβίωση αλλά και την εμμονή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθιστούν την παράσταση «Παράξενο Ζευγάρι» ιδανική επιλογή για μια ψυχαγωγική έξοδο για όλη την οικογένεια.

Η σκηνοθεσία του ιδίου, λειτουργική και απλή, υπηρέτησε σωστά το κείμενο και έδωσε στην ευκαιρία στον καθένα από τους ηθοποιούς του ταλαντούχου θιάσου να καταθέσει την προσωπική του σφραγίδα στους ρόλους που κλήθηκαν να ερμηνεύσουν, με κέφι και ζωντάνια.

Γιάννης Ζουγανέλης-Βλαδίμηρος Κυριακίδης,

Ο κύριος Γιάννης Ζουγανέλης υπήρξε χειμαρρώδης σαν Όσκαρ. Ακαταπόνητος, πληθωρικός και αστείος, με έλεγχο των εκφραστικών του μέσων, ενσάρκωσε τον χαρακτήρα του με συνέπεια και μέτρο και χάρισε δικαιολογημένα χαμόγελα.

Ο κύριος Βλαδίμηρος Κυριακίδης, σαρωτικός και αξιαγάπητος ως Φήλιξ, ο αντίποδας του Όσκαρ, απέδωσε με επιτυχία όλες τις μεταπτώσεις διάθεσης του ήρωα. Εκφραστικός και διασκεδαστικός προκαλούσε εύθυμη διάθεση.

Βάσω Γουλιελμάκη και Ιωάννα Ασημακοπούλου

Οι κυρίες Βάσω Γουλιελμάκη και Ιωάννα Ασημακοπούλου υπήρξαν μπριόζες, δροσερές και επαρκέστατες ως αφελείς γειτόνισσες, ενώ οι κύριοι Πάνος Σταθακόπουλος, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ερμόλαος Ματθαίου και Γιώργος Χατζής χάρισαν άρτιες, χιουμοριστικές και εύθυμες ερμηνείες χωρίς υπερβολές και υπηρέτησαν με συνέπεια τους ρόλους τους.

Πάνος Σταθακόπουλος, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ερμόλαος Ματθαίου και Γιώργος Χατζής-Γιάννης Ζουγανέλης-Βλαδίμηρος Κυριακίδης,

Τέλος, οι εξαιρετικοί φωτισμοί της κυρίας Κατερίνας Μαραγκουδάκη και το εντυπωσιακό, ζεστό σκηνικό της κυρίας Μαίρης Τσαγκάρη κατάφεραν να δημιουργήσουν με επιτυχία την ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος της Νέας Υόρκης όπου λαμβάνουν χώρα οι ανατρεπτικές, αστείες καταστάσεις του έργου.

Μια ολοκληρωμένη, διασκεδαστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους που το greekaffair.gr προτείνει ανεπιφύλακτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

 

 • Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
 • Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
 • Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
 • Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
 • Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού
 • Ερμηνεύουν: Γιάννης Ζουγανέλης,

Βλαδίμηρος Κυριακίδης,

Πάνος Σταθακόπουλος,

Βάσω Γουλιελμάκη,

Ιωάννα Ασημακοπούλου,

Γιώργος Χατζής,

Ντίνος Σπυρόπουλος,

Ερμόλαος Ματθαίου

 

 • Τοποθεσία: Θέατρο Ζίνα
 • Διεύθυνση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Εξάρχεια (Αθήνα)
 • Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017
 • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη στις 19:30,

Πέμπτη στις 21:00,

Παρασκευή στις 21:00,

Σάββατο στις 18:00 & στις 21.00

και Κυριακή στις 18:00 & στις 21:00

 • Τιμές Εισιτηρίων:
  Γενική Είσοδος: 20 ευρώ
  Μειωμένο: 17 & 15 ευρώ
 • Τηλέφωνο: 210 6424414
 • Ώρες Ταμείου: 10:00-13:30 & 17:00-21:30
 • Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο