ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θρησκευτικοί Προορισμοί -Τουρισμός

Κυκλοφορία του πρώτου Προσκυνηματικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κυκλοφόρησε με Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Αριθμ. Πρωτ. 2163/920/20.05.2020) προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις λοιπές Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία γνωστοποιείται η επίσημη έκδοση και κυκλοφορία του πρώτου Προσκυνηματικού Χάρτη της Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία Δίγλωσση Έκδοση (Ελληνικά – Αγγλικά), στην οποία εμπεριέχονται οι κυριότερες από τις Ιερές Μονές, τα Ιερά Προσκυνήματα και λοιπά Θρησκευτικά Μνημεία της Χώρας και αποτελεί ουσιαστικά συμπλήρωμα του ήδη σε κυκλοφορία Τρίγλωσσου Εντύπου «2000 ΧΡΟΝΙΑ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ» ευθύνης του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως και το προηγούμενο, έτσι και το νέο αυτό έντυπο αποτελεί προϊόν της στενής και άριστης συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο των κοινού ενδιαφέροντος Δράσεών τους για την περαιτέρω και επί των σωστών βάσεων ανάπτυξη του Προσκυνηματικού (Θρησκευτικού) Τουρισμού στην Πατρίδα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι για την δωρεάν προμήθεια αντιτύπων του Χάρτη μπορούν να απευθύνονται στον ΕΟΤ (Γραφείο Πληροφοριών του ΕΟΤ στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου 18-20 στα τηλ.

+30 210 33 10 711,

+30 210 3310392,

+30 210 3310716,

+30 210 3310347).

Επιπλέον, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου, η Ιερά Σύνοδος κυκλοφόρησε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ένα ακόμα Εγκύκλιο Σημείωμα (Αριθμ. Πρωτ. 1837/891/15.05.2020), διά του οποίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι λοιπές Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνονται από το Συνοδικό της Γραφείο επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, πρόθεση κατάρτισης «Κ Α Τ Α Λ Ο Γ Ο Υ» με τα παραγόμενα από τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Ησυχαστήρια των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος «Μοναστηριακά Προϊόντα».

Σκοπός της νέας αυτής πρωτοβουλίας και Δράσεως του Συνοδικού Γραφείου αποτελεί η ανάδειξη και προβολή των εν λόγω προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Φορείς, πολλοί εκ των οποίων το προηγούμενο διάστημα με τις επαφές και τις επικοινωνίες τους με την Γραμματεία του Συνοδικού Γραφείου, έχουν ήδη εκφράσει το έντονο σχετικό ενδιαφέρον τους.

Οι ενδιαφερόμενες Ιερές Μονές και Ιερά Ησυχαστήρια οφείλουν Διά των Ιερών Μητροπόλεων αυτών να αποστείλουν ταχυδρομικώς τον σχετικό κατάλογο προϊόντων στη Γραμματεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιασίου 1, ΤΚ 11521, Αθήνα), ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

1) πλήρη στοιχεία επικοινωνίας των Ιερών Μονών, Ησυχαστηρίων και Προσκυνημάτων, τα οποία παράγουν και διαθέτουν αποκλειστικά δικά τους προϊόντα (όχι άλλων παραγωγών),

2) κατάλογο των παραγομένων Μοναστηριακών προϊόντων ανά Ιερά Μονή, Ησυχαστήριο και Προσκύνημα,

και 3) κάθε άλλη σχετική χρήσιμη πληροφορία για την μέχρι και σήμερα παραγωγή και διάθεση Μοναστηριακών Προϊόντων.

 

Related posts

Μετέωρα :Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος-Κατακόμβες του ουρανού

Το Σπίτι του Θεού: Ιερά Μονή Καρακάλλου Αγίου Όρους – Καταπληκτικό βίντεο από drone!

Newsroom

Θρησκευτικοί Προορισμοί: H ιστορική Ιερά Μονή Καισαριανής