ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Κυνική δήλωση του Υπ. Επικρατείας Άκη Σκέρτσου: «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας»

Κυνική δήλωση του Υπ. Επικρατείας Άκη Σκέρτσου: «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας»

Το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ για το τι Σύστημα Υγείας θέλει και πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται, αποκάλυψε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση διαμέσου του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

 

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σκέρτσο, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι πολυτέλεια την ώρα που γιατροί και υγειονομικοί καταρρέουν από την κούραση στα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των εισαγωγών από κρούσματα κορωνοϊού.

 

Η επίμαχη δήλωση από το 6.31

 

Και σαν να μη φτάνει αυτό, ο ίδιος παραδέχεται κυνικά ότι «το σύστημα υγείας και προ πανδημίας ζοριζόταν, πιεζόταν τους χειμερινούς μήνες. Θα πιεσθεί και φέτος, το γνωρίζουμε, και γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητές του». Με λίγα λόγια ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ παραδέχεται τα σημαντικά προβλήματα του ΕΣΥ και πριν την έναρξη της πανδημίας, ωστόσο αυτό τον αφήνει παγερά αδιάφορο.

Και αν τα περί πολυτέλειας του κ. Σκέρτσου, αποτυπώνουν το πόσο μακριά βρίσκεται η κυβέρνηση από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί καθημερινά -οι οποίοι εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ μετά και τις πολλές ανατολές εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών- προβληματισμό προκαλούν τα περί 12.000 προσλήψεων στο σύστημα υγείας.

Οι εν λόγω προσλήψεις οι οποίες ελέγχεται κατά πόσο είναι πραγματικές στον αριθμό, μιας και τα κενά στα νοσοκομεία παραμένουν τεράστια, δεν είναι μόνιμες αλλά έκτακτες όπως παραδέχεται και ο ίδιος. «Έχουμε κάνει τα πάντα για να αυξήσουμε τη δυναμικότητα, έχουμε διπλασιάσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχουμε προσθέσει 12.000 έκτακτο προσωπικό στο σύστημα υγείας».

Related posts

Θρίλερ στην Ιταλία με την παραίτηση Ντράγκι: Ο Ματαρέλα δεν κάνει δεκτή την παραίτηση και του ζητά να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο

Η Νέα Οδός προειδοποιεί: «Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» λόγου της νέας επικείμενης κακοκαιρίας 

Newsroom

«Δηλωση βομβα» Η Ρωσία έθεσε θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Ορους!

Newsroom