ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης με 160 δράσεις και 60 δισ ευρώ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης με 160 δράσεις και 60 δισ ευρώ

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα 6ετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160, είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρόκειται ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό.

Με άλλα λόγια, όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Κεντρικός κορμός του σχεδίου μας είναι η δημιουργία μόνιμων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης μέσα από πάρα πολύ σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητοτάκης.

Related posts

Καρκίνος του πνεύμονα – Πλεύρης: Υπέγραψε τη Χάρτα Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής»

Newsroom

Σκυλακάκης: Ίσως δούμε άνοιγμα της αγοράς στις 16 Μαρτίου

Newsroom

Ο δήμαρχος Μαντουδίου επιβεβαίωσε τον περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας: Υπήρχε «εντολή μη κατάσβεσης» στην Εύβοια