ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – Οικονόμου: Την άλλη εβδομάδα οι επιτάξεις γιατρών εάν δεν καλυφθούν τα κενά

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – Οικονόμου: Την άλλη εβδομάδα οι επιτάξεις γιατρών εάν δεν καλυφθούν τα κενά

Εάν τα κενά που είχε εντοπίσει το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν καλυφθεί στον βαθμό που θεωρείται ότι πρέπει να καλυφθούν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών γιατρών του ιδιωτικού τομέα, σε εκείνες τις ειδικότητες που λείπουν από το Ε.Σ.Υ. και που χρειάζεται υποστήριξη, τόνισε σε συνέντευξη του στο ρ/σ “Παραπολιτικά 90,1” ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι αυτό θα γίνεται βαθμιαία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που εκεί περισσότερο πιέζεται το Σύστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε εκτενώς στην επιδημιολογική κατάσταση, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την πανδημία με σκοπό να αποκομίσει πολιτικό όφελος, ενώ αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν τόνισε ότι “θα εξακολουθούμε με σύστημα, με αποφασιστικότητα και με αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα”.

«Καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια κάθε μέρα σε όλα τα μέτωπα της πανδημίας να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιδιαίτερα επιθετική κατάσταση, που υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. «Η μεγαλύτερη μάχη, η μεγαλύτερη προσπάθεια γίνεται για την ενίσχυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται και θα πιεστεί ακόμη περισσότερο. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας περιμένουμε, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους, να δούμε πόσοι γιατροί θα ανταποκριθούν στα κίνητρα, τα οποία έχουμε θεσμοθετήσει για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εάν τα κενά που είχε εντοπίσει το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν καλυφθεί -στον βαθμό που θεωρείται ότι πρέπει να καλυφθούν- αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουμε στην επίταξη των υπηρεσιών γιατρών του ιδιωτικού τομέα, σε εκείνες τις ειδικότητες που λείπουν από το Ε.Σ.Υ. και που χρειάζεται υποστήριξη. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνεται βαθμιαία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που εκεί περισσότερο πιέζεται το Σύστημα.

Και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, θα προχωράμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Συνεργαζόμαστε και θα συνεργαζόμαστε με την επιτροπή των ειδικών. Οι αποφάσεις μας στηρίζονται στις εισηγήσεις τους. Αυτό ήταν το πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτό συνεχίζει να είναι. Έχουμε μια  συγκεκριμένη στρατηγική, μια συγκεκριμένη δέσμη πολιτικών, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία σε αυτή τη φάση της.

Ταυτόχρονα, κρατάμε ανοιχτή τη ζωή, την οικονομία, την εκπαίδευση, την κοινωνία και δίνουμε τη μάχη για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η προσοχή εδώ που βρισκόμαστε τώρα, είναι στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Τα τεστ έχουν αυξηθεί. Οι  έλεγχοι  γίνονται πολύ συστηματικά και εντατικά το τελευταίο διάστημα. Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πίεση στο Ε.Σ.Υ. λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Σε ό,τι αφορά το Σύστημα Υγείας, προσθέτουμε συνεχώς κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα. Στη Βόρειο Ελλάδα έχουν ήδη προστεθεί 220 κλίνες νοσηλείας, στη Θεσσαλία άλλες 200 και περίπου 150 και 150, αντίστοιχα, για νοσηλεία εντός Covid. Το σύνολο των Μ.Ε.Θ. της χώρας είναι διαθέσιμο στο Σύστημα Υγείας, για να αξιοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας.

Related posts

Πληρώνεται σήμερα 15/6 το επίδομα των 534 ευρώ-Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί για το Λιανεμπόριο: Με click away η Θεσσαλονίκη, ανοίγει η Αχαΐα και παραμένει κλειστή η Κοζάνη

Αεροδρόμια: Μεγάλες «αναταράξεις» στον κλάδο των αερομεταφορών

Newsroom