Κοινοποιείστε το άρθρο

 

Λαμία:Με μπογιές άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου

Μήνυση από το Δήμο Λαμιέων και εντολή Εισαγγελέα στην αστυνομία να εξεταστούν όλες οι γύρω κάμερες.

Τους βάνδαλους που έβαψαν με σπρέι το άγαλμα του Αθανασίου Διάκουστην ομώνυμη πλατεία της πόλης αναζητά η αστυνομία.

Ο Δήμος Λαμιέων κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς και τις φθορές στο άγαλμα, ενώ ενημερώθηκε και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να εξεταστούν οικάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:

«Χρέος και ευθύνη όλων μας αποτελεί ο σεβασμός της ιστορίας μας και η διαφύλαξη των ιστορικών, θρησκευτικών και καλλιτεχνικών μνημείων του τόπου μας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες πράξεων βανδαλισμού σε βάρος ενός υψηλού συμβολισμού μνημείου, με διαχρονική αξία, άρρηκτα συνδεδεμένου με την τοπική μας ιστορία και, συγκεκριμένα, του Aνδριάντα του Εθνομάρτυρα της Επανάστασης του ’21 Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της πόλης μας.

Ο Δήμος μας, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση της άμεσης αποκατάστασης των φθορών, κατέθεσε χθες Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, μήνυση κατά αγνώστων.

Με την ευκαιρία δε αυτή, απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σεβόμαστε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

 

Πηγή: lamiareport.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο