ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Λαθρομετανάστες εισέβαλαν σε νοσοκομείο της Λέρου: Πήραν από κλιματιστικά έως πιεσόμετρα

Λαθρομετανάστες εισέβαλαν σε νοσοκομείο της Λέρου: Πήραν από κλιματιστικά έως πιεσόμετρα

43 αναπηρικά αμαξίδια, που «έκαναν φτερά» από το νοσηλευτικό ίδρυμα, εντοπίστηκαν στους χώρους του hotspot

Πλιάτσικο στο νοσοκομείο Λέρου έκαναν οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, «σηκώνοντας» από αναπηρικά καρότσια, πλυντήρια και ψυγεία μέχρι καρδιογράφους, υπερηχογράφους και χειρουργικά ψαλίδια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά παραβατικότητας εκ μέρους των μεταναστών όμως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πραγματικά πρωτοφανές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά 43 αναπηρικά αμαξίδια, που έκαναν φτερά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, εντοπίστηκαν στους χώρους του hotspot.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λέρου οι λαθρομετανάστες «απαλλοτρίωσαν» όλα τα υλικά, που δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, εκλάπησαν «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα». Ο φόβος αυτός πηγάζει από το γεγονός ότι στη μακρά λίστα των αντικειμένων, που έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο.

Μεταξύ των εκατοντάδων αντικειμένων, που χάθηκαν, υπάρχουν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες χωρητικότητας από 10 έως 80 λίτρα, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες, 20 τηλεοράσεις, 69 τηλεφωνικές συσκευές και 19 ανεμιστήρες οροφής.

Οσον αφορά στον ιατρικό εξοπλισμό, εκλάπησαν 46 πιεσόμετρα, τροχήλατα ακτινογραφικά, απινιδωτές, καρδιογράφοι, καρδιοτοκογράφοι, ωτοσκόπεια, ανιχνευτές εμβρυικών παλμών μέχρι και φορείο.

 

Δείτε το έγγραφο του νοσοκομείου που καταγράφει την απώλεια υλικών

Related posts

Πέθανε ο αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους, Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός

Σκληρή η απάντηση της Μόσχα μετά το «φονιά» του Τ.Μπάιντεν στον Β.Πούτιν: «Ή ανακαλείτε ή θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα»

Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ: « Θα κάνουμε όλοι και την τρίτη δόση»

Newsroom