ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πόσο επικίνδυνο είναι το Wi-Fi για τα παιδιά ;

παιδιά

Έχετε αναρωτηθεί πόσο  επικίνδυνο είναι το Wi-Fi για τα παιδιά ;

 

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Microscopy and Ultrastructure, μας επισημαίνει πόσο επικίνδυνες είναι οι συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων για τα παιδιά μας!

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Γιατί τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων από τους ενήλικες» και δημοσιεύτηκε στη Mail Online, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, φούρνοι μικροκυμάτων, κινητά τηλέφωνα και συσκευές Wi-Fi είναι συσκευές επικίνδυνες για τα παιδιά.

Όπως έδειξε η έρευνα, τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, ενώ τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα και για αυτό απορροφούν περισσότερο την ακτινοβολία και την «αποθηκεύουν» στον εγκεφαλικό ιστό.

Οι μελέτες που αναφέρονται στην έρευνα αναφέρουν ότι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες EMF συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και, μεταξύ των κοριτσιών που κρατούν τα κινητά τηλέφωνα κοντά στο στήθος τους, με καρκίνο του μαστού.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο μέσος χρόνος μεταξύ της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και σε ένα προκύπτοντα όγκο είναι τρεις ή περισσότερες δεκαετίες. Αναφορικά με το Wi-Fi οι επιστήμονες διερωτώνται αν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία, είναι ασφαλή και για την υγεία και κατά πόσο σε 50-100 χρόνια θα αποδειχθεί ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία. Καταλήγουν, πάντως, ότι το θέμα χρειάζεται περισσότερο έλεγχο και μια κοινή λογική στα όρια και στο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές τα παιδιά μας.

Πώς να προστατευτούμε από την ακτινοβολία

Σύμφωνα με τον παιδονευρολόγο Dr. Maya Shetreat-Klein, οι έγκυοι θα πρέπει να αποφεύγουν να εκθέτουν το έμβρυό τους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.

Επιπλέον, οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια.

Γι’ αυτό η πώλησή τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά ή ακόμη και να απαγορευτεί αν είναι ανάγκη.

Της  Ελένη Χαδιαράκου 

 

 

Related posts

Έρχεται το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο: Τα κίνητρα και η ανταμοιβή των δημοσίων – Σε ποιους απευθύνεται

H ΕΡΤ μετατράπηκε σε ΕRTFLIX: Οι νέες υπηρεσίες της δημόσιας τηλεόρασης- ΒΙΝΤΕΟ

EKTAKTO Γ.Δραγασάκης:«Οι τράπεζες είναι έτοιμες να χτυπήσουν κανόνι αν δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση» -Kίνδυνος για τις καταθέσεις

Newsroom