ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

«Λιτανεία για τη σωτηρία της Σερβίας» Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου κατά του EuroPride

«Λιτανεία για τη σωτηρία της Σερβίας» Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου κατά του EuroPride

Χιλιάδες στους δρόμους του Βελιγραδίου κατά του EuroPride με σταυρούς και εικόνες

Το EuroPride επρόκειτο να διεξαχθεί στο Βελιγράδι τον Σεπτέμβριο – Ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται, ενώ οι διοργανωτές επιμένουν ότι θα γίνει

Με εκκλησιαστικούς ύμνους εικόνες και θυμιατά πραγματοποίησαν διαδηλωτές στο Βελιγράδι την Κυριακή, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στις παραδοσιακές αξίες και εναντίον του Europride και της προώθησης των δικαιωμάτων των LGBT.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ακύρωσης του Europride από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας της χώρας γέμισαν με κόσμο, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν εικόνες και σταυρούς, ενώ ορισμένοι είχαν ακόμη και φωτογραφίες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

 

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση ομάδων και οργανώσεων κατά της διεξαγωγής του Europride στο Βελιγράδι. Πριν δύο εβδομάδες, στις 14 Αυγούστου, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, με την υποστήριξη από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα Danas, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης οι πολίτες υπέγραψαν αίτημα για την απαγόρευση του EuroPride μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σάββα.

Ο επίσκοπος Νικάνωρ είπε ότι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της ιστορίας, των εκκλησιών και των παραδόσεων της Σερβίας και χαιρέτισε την απόφαση των κρατικών αρχών να μην διοργανώσουν το Europride.

Το EuroPride επρόκειτο να διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση, η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1992 στο Λονδίνο. Ωστόσο ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε την ακύρωση της διεξαγωγής λόγω της «δύσκολης κρίσης» στο Κόσοβο.

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την απόφαση, αλλά ότι η Σερβία πρέπει να επικεντρωθεί σε άλλα θέματα.

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους επιμένουν ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά την «παράνομη απαγόρευση».

 

 

Related posts

Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC: Ναι πιστεύω» o Τζο Μπάιντεν σηματοδότησε κατά πολλούς, την έναρξη ενός άτυπου, δεύτερου ψυχρού πολέμου

Newsroom

Κομβική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ : Αθήνα και Τελ Αβίβ χτίζουν ισχυρό μέτωπο στη Μεσόγειο

Newsroom

Καθηγητής Ιωαννίδης: «Καταστροφικές οι καραντίνες