ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Λόγοι αγίων & γέροντων: «Στην αρχή θα ασκηθεί η πλάνη και η πειθώ στους Χριστιανούς, για να αποδεχτούν το σφράγισμα και τον Αντίχριστο»

Λόγοι αγίων & γέροντων: «Στην αρχή θα ασκηθεί η πλάνη και η πειθώ στους Χριστιανούς, για να αποδεχτούν το σφράγισμα και τον Αντίχριστο…»

– Οι εχθροί του αντιχρίστου, θα θεωρηθούν ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης… Θα υποστούν και συγκεκαλυμμένες διώξεις και θα υποστούν σε σκληρές τιμωρίες και ποινές. Τα πονηρά πνεύματα, σκορπισμένα στην οικουμένη, θα προκαλούν στους ανθρώπους, μια γενικά εξαίρετη γνώμη για τον αντίχριστο, ένα γενικό ενθουσιασμό, μία ακαταδάμαστη στροφή σ’ αυτόν… (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος)

– Στα χρόνια του Αντιχρίστου θα υπάρχουν δυσκολίες. Αν κλέψεις τρόφιμα, παραβιάζεις μία από τις δέκα εντολές και όποιος το κάνει αυτό, θα πάρει το νούμερο (το 666), την ταυτότητα δηλ. του Αντιχρίστου. Οι πιστοί θα ελπίζουν στον Θεό και στις έσχατες μέρες ο Κύριος θα ενεργεί τέτοια θαύματα στους δικούς Του ανθρώπους, που θα τρώνε ένα φύλλο και αυτό θα τους είναι αρκετό για να συντηρηθούν ένα μήνα. Όπως και το χώμα: θα το σταυρώνουν και θα τους ωφελεί όπως το ψωμί. (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός)

– Θα σφραγίσει ο αντίχριστος τους δικούς του, στο δεξί χέρι μεταξύ του δευτέρου και τρίτου δαχτύλου, διότι είναι το μόνο σημείο, στο οποίο η εμφάνιση του καρκίνου θα καθυστερεί κάποια χρόνια. Οπουδήποτε αλλού να εμφυτεύσουν το »τσίπ», η εμφάνιση του καρκίνου στο σώμα θα είναι γρήγορη και οπότε ο κόσμος θα αποφεύγει να σφραγίζεται. Και για να φτάσουμε στην τελική σφραγίδα του αντιχρίστου, θα περάσουμε πρώτα πολλές προσφραργίδες. Έτσι πονηρά θα πορευτούν… (Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα)

– Ο αριθμός 666, είναι ένας αριθμός συμβολικός και αποκαλυπτικός, τον όποιο μεταφράζει ως έξης ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας: Το 1ο νούμερο συμβολίζει την παράλογη επιθυμία, δηλ. την αχαλίνωτη εξάπλωση της ακολασίας και παντός σαρκικού πάθους, κατά τον έσχατο αιώνα. Το 2ο νούμερο συμβολίζει αλλά φοβερά πάθη, όπως: την ασυγκράτητη οργή, η οποία θα κυριαρχήσει στον κόσμο, κατά τους έσχατους καιρούς. Δηλαδή την έξαψη, της μέχρι εγκλήματος κακίας, τον άνευ ευσπλαχνίας και αιτίας φόνο αθώων ανθρωπίνων υπάρξεων (εκτρώσεις). Το 3ο νούμερο συμβολίζει αλλά πάθη, όπως: την παράλογη φαντασία με την οποία θα εξαπατάται η ανθρωπότητα στους έσχατους καιρούς. Αυτοί που θα σφραγιστούν, θα λάβουν στο μέτωπο και στα χέρια τους, το σημείο των τριών ομοίων αριθμών το 666, δηλ. τα πάθη πού συμβολίζονται με αυτά. Θα αιχμαλωτιστούν και στα τρία μέρη της ψυχής από τον σατανά, στον νου, στην θέληση και την καρδιά. (Γέροντας Κλέοπας Ήλιε)

– Ο αντίχριστος που θα έρθει, θα είναι η συνισταμένη πάσης ανθρωπίνης κακίας όλων των αιώνων και όλων των εποχών. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)

– Στην αρχή θα ασκηθεί η πλάνη και η πειθώ στους Χριστιανούς, για να αποδεχτούν το σφράγισμα και τον Αντίχριστο. Όσοι όμως δεν πειστούν και αρνηθούν, τότε θα χρησιμοποιηθεί σ΄αυτούς η βία και ο εξαναγκασμός. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος).

 

 

πηγή Ησυχαστής Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με

Related posts

Δεισιδαιμονίες και πλάνες: Ποιες είναι, ώστε να τις αποφεύγουμε;

Newsroom

Τα τέσσερα κακά εμπόδια της Σωτηρίας μας

Newsroom

Θρησκόληπτοι εναντίον Χριστού

Newsroom