ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποδράσεις

Λουτράκι: H αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδας

Λουτράκι: H αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδας που τα έχει όλα: εύκολη πρόσβαση, σπα, κόσμο όλο τον χρόνο, ατμόσφαιρα belle époque και, στο φόντο, Πελοπόννησο.

night-loutraki-greekaffair-gr

Στην Πελοπόννησο, μόλις μια ώρα από την Αθήνα, με αυτοκίνητο ή τον προαστιακό, το Λουτράκι σας περιμένει. Στην αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδας, που σήμερα έχει συνδεθεί με το διάσημο Καζίνο, ποντάρετε στη δύναμη του ιαματικού νερού και κερδίζετε. Πάντα. Μια σύγχρονη παραθαλάσσια πόλη, με υγιεινό κλίμα, γεμάτη ζωή όλο το χρόνο. Ένα υπερσύγχρονο σπα, μια ατέλειωτη «εσπλανάδα» με καφέ και εστιατόρια, μια υπέροχη παραλία, πλατείες, ξενοδοχεία αισθητικής belle epoque, φοίνικες, καταρράκτες… Όλα αυτά είναι το Λουτράκι, και ακόμη πιο πολλά. Ακόμα και σε μια μονοήμερη εκδρομή η απόλαυση είναι εγγυημένη.

Αξίζει να δείτε στο Λουτράκι

the-water-loutraki

Το νερό της «ζωής»
Σαν τους Σπαρτιάτες πολεμιστές που, σύμφωνα με τον Ξενοφώντα, έρχονταν εδώ για να ανανεωθούν μετά τις μάχες, έτσι και εσείς θα αναζωογονηθείτε από τη δύναμη των ιαματικών νερών. Ο μύθος λέει πως τις πηγές προστατεύει η Άρτεμις. Ίσως γι’ αυτό, από την αρχαιότητα μέχρι το 1914, που ιδρύθηκε η λουτρόπολη, έως και σήμερα οι ιδιότητες του νερού Λουτρακίου είναι μοναδικές: μεταλλικά στοιχεία, θεϊκά και διττανθρακικά ιόντα προσφέρουν την ανακούφιση και αναζωογόνηση που χρειάζεστε.

Loutraki Thermal Spa: ταξίδι στην πολυτέλεια
Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου για μια αναζωογονητική εμπειρία. Με τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του και το εμβληματικό κτήριο «λουτρών πολυτελείας» του 1855 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ιδιωτικά πολυτελή σπα. Πισίνες με ιαματικό νερό, σάουνα, χαμάμ, λασποθεραπεία, μασάζ, μπανιέρες για υδρομασάζ, θεραπεία με ηφαιστειακές πέτρες, γιόγκα. Σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου θα βρείτε την ευεξία σας.

Διακοπές στο Λουτράκι
Τη βόλτα εδώ δεν θα τη χορταίνετε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ένας υπέροχος παραλιακός πεζόδρομος γεμάτος καφέ και εστιατόρια, σιροπιαστά γλυκά, παιδιά που κάνουν ποδήλατο, ζευγαράκια χέρι-χέρι, υπαίθριες συναυλίες, παγκάκια, πλατείες, παγωτό στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία… Σαν ντεμπιτάντ του ’60, το Λουτράκι καθρεφτίζεται στα νερά της τεράστιας παραλίας του και κερδίζει τον πρώτο τίτλο ομορφιάς.

belle-loutraki

Διαμονή με αίγλη μιας άλλης εποχής

Τα ξενοδοχεία στο Λουτράκι σας καλωσορίζουν… σε μία άλλη εποχή. Απολαύστε το σκηνικό των διακοπών σας: Κόκκινα χαλιά, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, σαλόνια με πιάνο, βεράντες και κομψοί κήποι. Όλα εδώ σας γυρίζουν πίσω στην αυθεντική πολυτέλεια της belle époque. Πολιτικοί και κοσμικοί φιλοξενήθηκαν στα δωμάτια και τις σουίτες, όπου τώρα θα φιλοξενηθείτε εσείς.

Η λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένη

16 χιλιόμετρα από το Λουτράκι θα αντικρίσετε ένα πανέμορφο τοπίο. Το πράσινο ολόγυρα σφιχταγκαλιάζει μια κλειστή λιμνοθάλασσα, που είναι το καλοκαιρινό σας καταφύγιο. Βουτιές, ποδήλατο θαλάσσης, καφέ-μπαρ ανοιχτά όλη μέρα, εξαιρετικές ψαροταβέρνες, ουζάκι… Και η Λίμνη Βουλιαγμένης σας έχει ήδη γοητεύσει.

vouliagmeni-limni-loutraki

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Λουτρακίου

Το Ηραίον

Κοντά στη λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένη, ένας κλειστός κόλπος. Είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου δίπλα στη θάλασσα, ένα αξιοθέατο που θα κερδίσει την προσοχή σας. Η λατρεία εδώ ξεκίνησε στη γεωμετρική περίοδο και ο πρώτος ναός της Ήρας κτίστηκε το 800 π.Χ. Κάνετε μια βουτιά με φόντο… την ιστορία.

Στους καταρράκτες για καφέ

waterfall-loutraki-greekaffair-gr
Περπατώντας στον πεζόδρομο που βρίσκεται στην έξοδο του Λουτρακίου προς τα βορειοδυτικά, θα δείτε δεξιά σας… τεχνητούς καταρράκτες, ενώ λίγο πιο κάτω, στην περιοχή Πευκάκι, θα βρείτε καφέ-εστιατόρια που αντικρίζουν το νερό.

Ο φάρος στο ακρωτήριο Μαλαγκάβι

loutraki-faros-greekaffair-gr
Κτισμένος το 1897, ο πέτρινος φάρος του ακρωτηρίου Μαλαγκάβι αποτελεί εντυπωσιακό αξιοθέατο της περιοχής -το ίδιο και η θέα που προσφέρει προς τον αρχαιολογικό χώρο και τη θάλασσα. Κατεβαίνοντας προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, στην πρώτη διακλάδωση ανεβείτε προς τα δεξιά και θα τον βρείτε.

To  διαβάσαμε εδω 


Related posts

Aλόννησος η «ξεχωριστή» των σποράδων

Newsroom

Δράμα: Εκεί που η φύση και ο άνθρωπος ζουν την πλήρη αρμονία

Newsroom

Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς: καλύτερος από της Έδεσσας