Κοινοποιείστε το άρθρο

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα θα βοηθήσει την… “Βόρεια Μακεδονία” να εισέλθει στην ΕΕ»

Τι απότομη μετάλλαξη είναι αυτή στην κυβέρνηση ;  Από «Μακεδονομάχοι» έγιναν ξαφνικά «Σκοπιανολάτρες» 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αντιπρόεδρος της «Βόρειας Μακεδονίας» -όπως την αποκάλεσε ο ΑΝΥΠΕΞ- αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ συμφώνησαν πως η συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων «θα γίνει πιο εντατική το επόμενο διάστημα προκειμένου να εισέλθει η Βόρειος Μακεδονία στην ΕΕ»!

 

Σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε πως αυτό «σημαίνει ότι άμεσα θα συγκληθούν οι επιτροπές που έχουν προσδιοριστεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να δημιουργήσουν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε και να λύσουμε θέματα τα οποία εκκρεμούν από το προηγούμενο διάστημα».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα κυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τα Σκόπια στην ενταξιακή της διαδικασία.

Στη συνέχεια, είπε πως θα βρεθούν επικεφαλής δύο μεγάλων αντιπροσωπειών μέσα στα τέλη του φθινοπώρου στην «Βόρειο Μακεδονία», για να στείλουν το μήνυμα πως η ενταξιακή διαδικασία δεν είναι κάτι που σταμάτησε στο Ζάγκρεμπ, στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, αλλά είναι κάτι που ξεκίνησε από εκεί και δήλωσε πως «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε».

Πόσο μακριά είναι το βέτο στο Βουκουρέστι του Κώστα Καραμανλή και πόσο έχει κατρακυλήσει η χώρα, ώστε να επιβραβεύει αυτούς που υπεξαίρεσαν την ελληνική ιστορία και το ελληνικό όνομα «Μακεδονία». Ποια η διαφορά ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ερώτημα…

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί από την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. και έχει να προσφέρει σε αυτή τη διαδικασία»

 

«Σε αυτό το πλαίσιο», επισήμανε, «πως η χώρα μας προσέρχεται σε αυτή τη διαδικασία με καλό πνεύμα, με πνεύμα συνεργασίας, πάντοτε με την παράμετρο που βάζει για τη σωστή εφαρμογή της συνθήκης των Πρεσπών, αλλά πάνω από όλα για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, ώστε να αισθανθούμε πραγματικά ότι η γειτονιά μας αναβαθμίζεται».

Ως προς αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως στρατηγικός στόχος πάντοτε της χώρας μας, ήταν να συνορεύει με χώρες-μέλη της Ε.Ε., και κάτι τέτοιο θα πετύχουμε μέσα από την υποβοήθηση της ενταξιακής διαδικασίας της «Βόρειας Μακεδονίας» στην Ε.Ε..

Δηλαδή η Ελλάδα, νόμιμος κάτοχος του ονόματος Μακεδονίας και διάδοχος των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων, θέλει να βοηθήσει, κατά τα λεγόμενα του ΑΝΥΠΕΞ Μ.Βαρβιτσιώτη, στην είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» και των «Μακεδόνων κατοίκων της», που φυσικά έχουν «μακεδονική υπηκοότητα», όπως αναγνώρισε η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

 

Σίγουρα, αυτό δεν το είχαν πει προεκλογικά στους Μακεδόνες Έλληνες…

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο