ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Μαύρη εβδομάδα για τους εργαζομένους στη Disney

Disney

Μαύρη εβδομάδα για τους εργαζομένους στη Disney: Απολύει το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της

 

Με εντολή του Διευθύνοντα Συμβούλου η Disney πριν το ξεκίνημα του καλοκαιριού θα έχει περικόψει το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αρχίσει να απολύει προσωπικό από αυτή την εβδομάδα, κατά τον πρώτο από τους τρεις κύκλους αναμενόμενων περικοπών μετά την ανακοίνωσή του τον Φεβρουάριο ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα αφαιρέσει 7.000 θέσεις εργασίας.

 

ΟΔιευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αρχίσει να απολύει προσωπικό από αυτή την εβδομάδα, κατά τον πρώτο από τους τρεις κύκλους αναμενόμενων περικοπών μετά την ανακοίνωσή του τον Φεβρουάριο ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα αφαιρέσει 7.000 θέσεις εργασίας.

Οι περικοπές στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Disney αποτελούν μέρος μιας πρωτοβουλίας περικοπής κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο τον εξορθολογισμό των λειτουργιών της εταιρείας σε μια περίοδο αναταραχής στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Iger είπε ότι οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρία κύματα. Ο πρώτος γύρος θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και οι διευθυντές θα αρχίσουν σύντομα να ειδοποιούν τους εργαζόμενους που θα επηρεαστούν. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος απολύσεων θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, ανέφερε ο Iger, με αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους να φύγουν. Ένας τρίτος γύρος απολύσεων θα πραγματοποιηθεί «πριν από την αρχή του καλοκαιριού» για να επιτευχθεί ο προγραμματισμένος στόχος της εταιρείας για εξάλειψη 7.000 θέσεων εργασίας.

 

«Η δύσκολη πραγματικότητα πολλών συναδέλφων και φίλων που εγκαταλείπουν τη Disney δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφρά», τόνισε ο Iger στο σημείωμα του. «Σε δύσκολες στιγμές, πρέπει πάντα να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσουμε ότι η Disney μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετική ψυχαγωγία σε κοινό και επισκέπτες σε όλο τον κόσμο –τώρα και για πολύ στο μέλλον».

 

Η Disney (DIS) είχε περίπου 220.000 εργαζόμενους έως την 1η Οκτωβρίου, εκ των οποίων περίπου 166.000 απασχολούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Οι απολύσεις ακολούθησαν την επιστροφή του Iger στη Disney τον Νοέμβριο, αφού το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απέλυσε τον Bob Chapek από επικεφαλή της.

Related posts

«Γεμίζει»αεροπλανοφόρα η Α.Μεσόγειος-Πολυεθνική δύναμη για East-Med

Newsroom

Δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου για την Αγ. Σοφία

Ηνωμένο Βασίλειο: Τέλος στην τηλεργασία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα διαβατήρια Covid από τις 27 Ιανουαρίου

Newsroom