ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Με άδεια χέρια έφυγε η ΑΕΚ από το «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα»

Με άδεια χέρια έφυγε η ΑΕΚ από το «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα»

Με άδεια χέρια έφυγε η ΑΕΚ από το «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα», καθώς γνώρισε την βαριά ήττα με 3-0. Χειρότερη πρεμιέρα στο Europa League, η Ενωση δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί.

 

Η αμυντική προσέγγιση -σε ακόμη ένα ματς-, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα που αναζητούσε ο Καρέρα. Ορισμένοι παίκτες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επιστρέψει στην Αθήνα με σκυμμένο κεφάλι.

 

Ενας από αυτούς, ήταν και ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 28 λεπτά, όμως αυτά ήταν αρκετά για να εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή της ομάδας.

Ο Καρέρα, με την είσοδο των Λιβάια και Τάνκοβιτς στο 62’ με την Μπράγκα, θέλησε να δώσει ταχύτητα και φρεσκάδα στα φτερά της επίθεσης. Κάτι που έλειπε από την αρχή του αγώνα για την ΑΕΚ, έχοντας στο 3-5-2 τους Βασιλαντωνόπουλο και Λόπες να καλύπτουν όλη την πλευρά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στα μετόπισθεν.

Μάλιστα, με το που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο Λιβάια και Τάνκοβιτς, συνεργάστηκαν άψογα στη μεγάλη φάση του 63’ όταν ο Μάρκο πάσαρε κάθετα, ο Σουηδός έκανε το ιδανικό άγγιγμα για να περάσει τον αντίπαλο πορτιέρε, αφήνοντας στον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση…

Από εκεί και ύστερα ακολούθησε το… χάος για τον Λιβάια και την ΑΕΚ. Ο 27χρονος άσος, έχασε την μπάλα στο 78′ και στο 88′,  η Μπράγκα βγήκε στην κόντρα και έκανε το 2-0 κι εν συνεχεία το τελικό 3-0. Αμέσως, ο Μάσιμο Καρέρα αντέδρασε από τον πάγκο και τον αντικατέστησε με τον Μαχαίρα, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο κι ένα ηχηρό μήνυμα για όλους τους παίκτες του Δικεφάλου.

Αυτό αποδεικνύει πως το μυαλό του Κροάτη δεν ήταν στον αγώνα με τους Πορτογάλουςκαι πόσω μάλλον στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Από την αρχή της σεζόν, είναι σκιά του περσινού καλού εαυτού του. Τα νούμερα το μαρτυράνε άλλωστε.

Στα πρώτα 7 παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ τη σεζόν 2019/20 ο Μάρκο Λιβάια είχε:

  • 5 γκολ
  • 2 ασίστ
  • 501 λεπτά

Φέτος στα πρώτα 7 ματς μετράει:

  • 1 γκολ
  • 1 ασίστ
  • 460 λεπτά
Σχεδόν, στα ίδια αγωνιστικά λεπτά με πέρυσι, έχει 4 τέρματα λιγότερα και 1 ασίστ μείον. Βέβαια, τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως του Κροάτη επιθετικού μαρτυρούν πολλά.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η φετινή σεζόν, φάνηκε ότι ο Μάρκο θα χρειαστεί να διώξει πρώτα τα όποια… συννεφάκια έχει πάνω από το κεφάλι του, ώστε να μεταμορφωθεί ξανά στον παλιό καλό Λιβάια.

Ο «εφιάλτης» του ξεκίνησε από τον τελικό Κυπέλλου, στο Βόλο με τον Ολυμπιακό. Λανθασμένες μεταβιβάσειςάσκοπες ντρίπλες στη μεσαία γραμμή, χωρίς καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του, έχοντας μάλιστα και πολλά νεύρα στοίχισαν στον ίδιο αλλά και στην ΑΕΚ το πολυπόθητο γκολ!

Από την άλλη, θα περίμενε κανείς πως αυτή η κακή παρένθεση για τον Λιβάια, θα «έκλεινε» με τη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, τα λάθη και οι απερισκεψίες του, με τη φανέλα της Ενωσης, συνεχίστηκαν.

Στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει αυτό που κάνει συνήθως ένας ηγέτης κι αυτά που είχε συνηθίσει να κάνει πέρυσι. Να πάρει δηλαδή, από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγήσει στη νίκη. Ισα ίσα, σε ακόμη ένα φετινό ματς, χάθηκε από προσώπου γης.

Βέβαια, κανείς δεν αμφισβητεί την κλάση και την πολύτιμη συνεισφορά του στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η σεζόν για τον ίδιο δεν έχει ξεκινήσει όπως ο ίδιος θα φανταζόταν.

Αλλά το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ, η οποία στηρίζεται στον Κροάτη μιας και θεωρείται πολύτιμο εργαλείο για τον Μάσιμο Καρέρα.

Όμως, θα έλεγε κανείς πως η αγωνιστική του εικόνα, οφείλεται στο θέμα που τρέχει από τις αρχές του καλοκαιριού, με την ανανέωση του συμβολαίου του. Ισως οφείλεται και σε αυτό το συνεχόμενο «μπες-βγες» στη βασική 11αδα από τον Ιταλό τεχνικό.

Όπως και να ‘χει, κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Κροάτη και να δει τι πραγματικά σκέφτεται ο Λιβάια, παρά μόνο ο ίδιος που οφείλει να σηκώσει ανάστημα και να δώσει απαντήσεις. Τόσο στον εαυτό του, όσο και στην ΑΕΚ, η οποία περιμένει από αυτόν πολλά…

Πηγη gazzetta.gr

Related posts

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης για 2η φορά μέσα σε 24 ώρες

Χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Γιαννόπουλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U18 του Σεράγεβο

Newsroom

Ελληνική ομοσπονδία Tαεκβοντο: Προχωράμε σε ενέργειες για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κεντρική Ελλάδα