ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Με απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο της Κομοτηνής

καθαρίστριες

Με απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο της Κομοτηνής

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής εργάζονται 19 γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας και είναι χαρακτηριστικό ότι μία υπάλληλος φθάνει να είναι υπεύθυνη για έως κι 8 τμήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γυναίκες αυτές κατά την δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού «έβαλαν πλάτη» και εργάζονταν και μάλιστα με ελάχιστα ρεπό, τώρα το νοσοκομείο τις απολύει και τα καθήκοντά τους θα αναλάβει εργολάβος.

Οι υπάλληλοι εργάζονται στο νοσοκομείο 13 με 17 χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε η κα. Αλεξάνδρα, που είναι μία από τις υπαλλήλους καθαρισμού στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

«Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη συμβάση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις. Την περίοδο του κορωνοϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar αγάπης

Newsroom

Μητσοτάκης – Θα απαγορευθεί από το 2030 η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Newsroom

Πρόταση νόμου για μονομερή κήρυξη ΑΟΖ κατέθεσε ο Βελόπουλος

Newsroom