ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Με μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν τα Φάρσαλα Ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου

Με μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν τα Φάρσαλα Ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου

Το απόγευμα της Κυριακής 29/5 τα Φάρσαλα υποδέχθηκαν με μεγαλοπρέπεια και κάθε τιμή  απότμημα Ιερού λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, καθώς και τεμάχιο υποκαμίσου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ξυλόγλυπτο Σταυρό, εργόχειρο του Αγίου στην πόλη, όπου και θα παραμείνουν έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Η  υποδοχή έγινε στην πλατεία Δημαρχείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, Ιερέων της Μητρόπολης και Αρχών του τόπου και στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση αυτών, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων παρουσία πιστών.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στην πλατεία Μικρασιατών στα Φάρσαλα, στα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών Επετειακών Εκδηλώσεων που διοργανώνει και υλοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπλήρωση 100 ετών από της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσω της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και τον Σύλλογο Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων που υλοποίησαν το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Η Σμύρνη όπως παλιά» δίνοντας κυρίως έμφαση στην ακμή και την αίγλη της Σμύρνης πριν την καταστροφή της και αποσπάζοντας το θερμό χειροκρότημα από το κοινό που την παρακολούθησε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση παρέθεσαν η βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη,  ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπίλης, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Φαρσάλων κ. Βάσω Κοντοπούλου, ενώ στό τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το δρώμενο και τους συντελεστές του, που απέδωσε πολιτισμό, ιστορία σκέψεις βαθιές και συναισθήματα μέσα στην καρδιά όλων μας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφ. Χατζηπλή, οι πρόεδροι ΟΠΑΚΠΑ και ΔΗΚΕΦΑ κ.κ. Νικ. Γκατζόγιας, Β. Αρσενοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρ. Ίφου, Κυρ.Παναγιωτοπούλου, Ε.Κατσαούνης και Γ. Λελεντζής, ο πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ  κ. Χρ. Καπετάνος, τα μέλη της κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Κ. Βαρακλιώτης, Φ. Πιτσάβα, Θ. Γεροβασίλης, Ιερείς κ.α.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Γ.Γ.

 

Related posts

Έναν σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας υποδέχθηκε η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ (Φωτο)

Πώς θα προστατευθούμε από τη μαγεία;- Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης (video)

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ