ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Με τι απασχολούνται τα παιδιά σήμερα για περίπου επτά ώρες την ημέρα;

Με τι απασχολούνται τα παιδιά σήμερα για περίπου επτά ώρες την ημέρα;

Με τι απασχολούνται τα παιδιά σήμερα για περίπου επτά ώρες την ημέρα;

Κάθονται μπροστά σε οθόνες για υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα. Τα παιδιά περνούν κατά μέσο όρο περίπου 49 ώρες εβδομαδιαίως με τα μέσα ενημέρωσης. Είναι περισσότερος χρόνος από ό,τι περνούν με τους γονείς τους.  Ακόμη και κάποια παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών μπορεί να παρακολουθήσουν μία έως δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα.

Οι πιθανότητες να είναι  τα παιδιά σας μπροστά από τις οθόνες περισσότερο από ότι πιστεύετε είναι αρκετές.

Οι επιρροές στα παιδιά από την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τη διατροφή.

Αρκετές φορές η τηλεόραση  μπορεί να είναι διασκεδαστική, ακόμη και επιμορφωτική. Δυστυχώς η υπερβολή μπορεί να συμβάλει σε πολλούς διαφορετικούς κινδύνους και σε προβλήματα υγείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την παχυσαρκία στα παιδιά. Έχοντας μια τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο  τους, οι  πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα είναι  περισσότερες.

Δυστυχώς, μη θρεπτικά τρόφιμα και αρκετός χρόνος μπροστά σε μια οθόνη φαίνεται να πηγαίνουν μαζί, ενισχύοντας την πρόσληψη θερμίδων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τηλεοπτική διαφήμιση μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα και το είδος των τροφίμων που τρώνε τα παιδιά.

Όταν τα παιδιά – και ενήλικες – περνούν το χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη, δεν καίνε επιπλέον θερμίδες. Περιορίζοντας την τηλεόραση καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά παιχνίδια, βοηθάτε τα παιδιά σας να βρουν χρόνο για άλλες δραστηριότητες, όπως ποδήλατο, κάποιο ατομικό άθλημα, ποδόσφαιρο ή ακόμη και βόλτα με το σκύλο.

4 Συμβουλές για να μειωθεί ο χρόνος μπροστά σε μια οθόνη

  1. Βάλτε όριο. Η τηλεόραση καθώς και άλλες μορφές ηλεκτρονικών μέσων πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω, για λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα. Αποτρέψτε τα παιδιά κάτω των 2 ετών να βλέπουν τηλεόραση και παίξτε μαζί τους ή διαβάστε τους παιδικά παραμύθια.

2. Η τηλεόραση, ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο, πρέπει να μένουν μακριά από τα υπνοδωμάτια των παιδιών, ειδικά τις ώρες που πάνε για ύπνο.

3. Να έχετε όλες τις τηλεοράσεις και τις συσκευές μακριά την ώρα του φαγητού. Όλη η οικογένεια θα πρέπει να επικεντρωθεί στο φαγητό και τη συνομιλία. Οι οικογένειες που τρώνε δείπνο μαζί έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία και στην επικοινωνία μεταξύ τους.

4. Επιλέξετε με τα παιδιά σας θεατρικές παραστάσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν, δίνοντάς τους έτσι κάποιο έλεγχο και βοηθώντας τους να λαμβάνουν αποφάσεις.

 

Πηγη 

Related posts

Τραγούδι της ημέρας: Χριστίνα Αναγνωστοπούλου & Χρήστος Δάντης – «Τρυφερά Και Εύθραυστα» Official Music Video

Δημοσκόπηση Public Issue: To 60% ζητά άμεσα εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! (φωτό)

Newsroom

Το κάρμα δίνει στον καθένα ό,τι του αξίζει

Prootos