ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Μεγάλη δύναμη Ισραηλινών κομάντο θα αναπτυχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο

Τεράστια επιχείρηση αερομεταφοράς ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο!

 

 

Μεγάλη δύναμη Ισραηλινών κομάντο, θα αναπτυχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο για επιχείρηση από κοινού με την Εθνοφρουρά σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη, αφού είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά ελικόπτερα θα μεταφέρουν εκτός της χώρας του Δαυίδ, τόσο μεγάλη στρατιωτική δύναμη, ίση με δύναμη Τάγματος!

Συγκεκριμένα 400 (!) άτομα προσωπικό από την ειδική μονάδα Sayeret, θα μεταφερθούν την ερχόμενη Κυριακή 11/06 “one way” στην Κύπρο και θα συνασκηθούν σε σενάρια απόκρουσης εχθρικής εισβολής και καταστροφής αεροπρογεφυρώματος με την Εθνφρουρά σε μία άσκηση που “φωτογραφίζει” τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Το Τάγμα ειδικών δυνάμεων των Ισραηλινών θα αναπτυχθεί με ελικόπτερα S-70A / UH-60A/L “Yanshuf”, ενώ πιθανόν να υπάρξει και κίνηση CH-53 Sea Stallion.

Τα ισραηλινά ελικόπτερα θα κινηθούν με την κάλυψη μαχητικών F-16I και F-15I, ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-707 “Saknai”

Από κυπριακής πλευράς θα συμμετάσχουν οι ειδικές δυνάμεις της Εθνοφρουράς, ενώ σε αποστολή προσομοίωσης των τουρκικών αρμάτων μάχης θα χρησιμοποιηθούν άρματα μάχης ΑΜΧ-30Β2 και ίσως BMP-3, αλλά και Τ-80.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα συμμετάσχει και η ΕΛΔΥΚ στην άσκηση, αλλά δεν αποκλείεται. 

Η άσκηση θα διεξαχθεί στις περιοχές Χιονίστρα και Πάνω Πλάτρες στο κεντρικό τμήμα του όρουςΤρόοδος.

Το τι σημαίνει σε πολιτικό επίπεδο η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό.

Το βέβαιο είναι ότι η αντιπαλότητα Τουρκίας-Ισραήλ, μετά την υπόθεση Κατάρ, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και αυτό είναι μόνο θετικό για την Αθήνα και την Λευκωσία σε μία συγκυρία, εξόχως αρνητική για την ένοπλη ισχύ των δύο ελληνικών κρατών που έχουν παύσει να εξοπλίζονται εδώ και πολλά χρόνια..

 

Πηγη

Related posts

Αδύναμο το δολάριο, ισχυρότερο το ευρώ σταθερά υψηλά ο χρυσός το 2021

Newsroom

Med-7 στην Κορσική: Δικαιώνει την Ελλάδα το προσχέδιο της απόφασης, πιέσεις Μητσοτάκη σε Ερντογάν και Ευρωπαϊκή Ένωση

Newsroom

Bild αναφορά στη πρόταση Μητσοτάκη: Εντυπωσιακό το σχέδιο για ελευθερία στα ταξίδια με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Newsroom