ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη τώρα στη Νέα Μάκρη: Σε δύο μέτωπα μέσα σε κατοικημένη περιοχή η πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη τώρα στη Νέα Μάκρη: Σε δύο μέτωπα μέσα σε κατοικημένη περιοχή η πυρκαγιά 

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη – Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά.

Φωτιά ξέσπασε στη ΝέαΜάκρη το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο σημεία, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και κοντά σε οικισμό. Γρήγορα έλαβε διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και έφτασε κοντά σε σπίτια. Η αστυνομία ειδοποίησε με ντουντούκες τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί κατέφυγαν στην παραλία.

Μιλώντας στο OPEN TV κάτοικος της περιοχής, ο Γιάννης Μπαβέλας, εξήγησε ότι βρίσκεται ήδη στην παραλία της Νέας Μάκρης μαζί με άλλους κατοίκους. «Όλος ο κόσμος έχει κατευθυνθεί στην πλατεία και στην παραλία. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο, το ένα κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ. Άκουσα από κατοίκους ότι έχουν καεί και σπίτια», σημείωσε.

Ο Νίκος Πέππας, αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη και «αυτή τη στιγμή είναι μέσα στον κατοικημένο ιστό» (σ.σ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα).

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ στην περιοχή της Νέας Μάκρης πνέουν ισχυροί άνεμοι. Λίγο πριν από 11:30 το βράδυ, πληροφορίες από  ανέφεραν ότι δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας σε οδούς που είναι κοντά στη φωτιά. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία και απομακρύνθηκαν.

Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια, όπως μετέδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου, στην περιοχή Λεβίδι της Νέας Μάκρης. Οι φλόγες είναι σχεδόν μέσα στις αυλές των σπιτιών, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά σε τέσσερα μέτωπα στην περιοχή, δύο εκ των οποίων κατάφεραν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση»

O αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βαγγέλης Κιπαρίσης μιλώντας στο OPEN είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Ήδη απομακρύνονται σταδιακά πολίτες από σπίτια προληπτικά, σε περιοχές που είναι δίπλα στη φωτιά, όπως είπε ο ίδιος.

 

 

Πηγη OPEN TV

Related posts

Τι να κάνεις αν σε χώρισε ο άντρας σου για άλλη γυναίκα – 10 Συμβουλές

Newsroom

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

Ωμός εκβιασμός της N. Μπακογιάννης: «Αν δεν μας στηρίξετε τα πράγματα θα είναι δύσκολα»