ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Μενδώνη: Στα μέσα Οκτωβρίου θα ανοίξουν χειμερινά θέατρα και κινηματογράφοι

Μενδώνη: Στα μέσα Οκτωβρίου θα ανοίξουν χειμερινά θέατρα και κινηματογράφοι

«Δεδομένου ότι η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα φορτωμένη με κρούσματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην προσπάθεια περιορισμού τους», είπε η υπουργός Πολιτισμού 

 

Για τον τρόπο λειτουργίας θεάτρων και κλειστών κινηματογράφων ενόψει χειμώνα και εν μέσω πανδημίας μίλησε σήμερα η Λίνα Μενδώνη.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν και οι θεατρικές και οι κινηματογραφικές αίθουσες με μέτρα και πρωτόκολλα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, σημείωσε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο Mega.

«Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα ήταν αυστηρά, τηρήθηκε η απόλυτη τάξη σε όλους τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος», υποστήριξε η υπουργός. «Δεδομένου ότι η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα φορτωμένη με κρούσματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην προσπάθεια περιορισμού τους», είπε.

Η κυρία Μενδώνη εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός του Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι πόρτες για τα κλειστά θέατρα και τους κλειστούς κινηματογράφους, ως εκ τούτου τα πρωτόκολλα βρίσκονται στη διαδικασία της προετοιμασίας. Αυτά θα προβλέπουν όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι, καθώς και μειωμένη πληρότητα.

Σχετικά με τους καλλιτέχνες και τους εργαζομένους στον χώρο του πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη υποστήριξε πως «η φροντίδα της πολιτείας ήταν από την αρχή του lockdown. Το υπουργείο Πολιτισμού προσπάθησε να διευρύνει την περίμετρο των μέτρων για να μπορέσουν να ενταχθούν στην οποιαδήποτε ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότεροι καλλιτέχνες». «Όποια στήριξη ισχύσει για όλους τους άλλους κλάδους που πλήττονται, θα ισχύσει και για τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερες δυσκολίες διαμορφώνονται για εκείνους που δεν δηλώνονται και δουλεύουν στη «μαύρη» εργασία. Γι’ αυτό, επεσήμανε την ένταξη όλων των καλλιτεχνών στο μητρώο καλλιτεχνών και εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού, προκειμένου να συγκαταλεχθούν στα επιδόματα και την οποιαδήποτε μέριμνα από το κράτος.

Related posts

Αποκαθίσταται η Νέα Μονή στη Χίο, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Newsroom

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος 2023/24 (Βίντεο -φωτο)

Η Κέρκυρα ως Διεθνής Πολυθεματικός Πολιτιστικός Προορισμός