ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Μέση Ανατολή – Πετρέλαιο: Ράλι ανόδου”καταγράφεται στις διεθνείς αγορές

Μέση Ανατολή – Πετρέλαιο: “Ράλι ανόδου” καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς μεταδίδονται από διάφορες πηγές οι πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, καθώς και ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εκρήξεις στην Συρία και στο Ιράκ.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI ), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξήθηκε κατά 3,66% στα 85,76 δολάρια.

 

Η τιμή του βαρελιού του Brent αυξήθηκε κατά 3,44%, στα 90,11 δολάρια.

 

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως ακούστηκαν «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αναφέροντας, όπως και το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS νωρίτερα, πως η αιτία τους δεν είναι γνωστή.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως το Ιράν ενεργοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν.

Related posts

Ξεκίνησε το επόμενο κραχ;…Βλέπε Silicon Valley και Signature Bank

Newsroom

Νέα εποχή για την ΕΛΒΟ: Ελληνοϊσραηλινή αμυντική βιομηχανία με πολλές δουλειές

Eurostat: Νέα εκτόξευση του πληθωρισμού + 4,3% στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Newsroom